Ooozzzgggeee Kızlar ben ek gıdaya bodoslama daldım eski usul gidiyorum yok blw yok tadım vs yaptırmadım adam akıllı.. soru şu bebek tarhanası bebek irmiği bebek unu vs gerekli mi sizce
Berilsmom13 Ooozzzgggeee bodoslama daldığınız ek gıda sürecinde umarım bebeğinizin bir besine alerjisi çıkmaz.
terazikadini Ooozzzgggeee bebek irmiği almalısın diğer irmiğe göre daha ince bebeğin yiyebileceği boyutta yani bebek tarhanası da bizim yediğimize göre tuzsuz baharatsız tek farkı o e bebekte de satılıyor alabilirsin ordanda
Onemother1 Ooozzzgggeee ben tarhanayı annemin yaptığı tarhanadan veriyorum bebek irmiği ve pirinç unu aldım organik
kimbumadam Ooozzzgggeee tarhanası tam buğdaydan yani gerekli İrmiği daha ince ve içerik farklı Un da yine tam buğday/tam yulaf kullanmalıyız
Ooozzzgggeee Berilsmom13 blw şeklinde ilerleyen annelere saygım sonsuz alerji yapma riski yüksek olan gıdaları sebzeleri tek denedim tabi ki ama unutmayalım ki annelerimiz bizi blw ile büyütmedi 😉
sebn Biz ek gıdaya doktorumuz tavsiyesiyle 5 aylıkken başladık 3gün kuralıyla ilerledik önce patates havuç kabak bal kabağı sonrasında meyveye geçtik kabızlık problemi olacağı için muz tavsiye etmedi mesela. Sonrasında hepsinden çorba yapmaya başladım. Ara öğün meyve verdim. 6 aylık olduğunda yine doktor tavsiyesi olarak pekmez lor peynir yumurta sarısı bir çay kaşığı olarak ve yoğurt verdim evde kendim yaptım. Şuan 6 ay 21 günlük og den bebek tarhanası bebek irmiği ve bal kabaklı muhallebi aldım. Eşimde daha geleneksel olmamı söylüyor ben ise bu şekilde ilerliyorum. Zor ama güzel süreç.
Ooozzzgggeee sebn evet süreç uzun ve zorlu geleneksel ve modern iki yönetimi de deniyorum diyelim blw yapanlara saygım sonsuz tabi ki herkes bebeğini düşünür onlar iyi olsun diye çabalıyoruz
terazikadini Ooozzzgggeee ben herşeyi ordan alıyorum irmiğide tarhanayıda bebeğimde yiyor hiç sorun yaşamadık 11 aylık olduk bilginiz olsun 🤗
Berilsmom13 Ooozzzgggeee blw değil zaten benimde söylemek istediğim öyle bodoslama verdim diyince yanlış anlaşılıyor
Papatyaa21 Bizde bi kaç şeyi üç gün gun kuralı ile denedik ve hasta. Oldu o ara doğal olarak hiç bişey yemedi dirençsiz düşmemesi için besleyici vitaminli şeyler ile desteklemem gerekiyordu şimdi ise sadece alerji oranı yüksek şeyleri deneyerek ilerliyoruz
123fff ek gıda sürecine bu şekilde başladık sebze meyve ve yoğurt alerjisini test ettik daha sonra og naturelden pirinç unu,bebek tarhanası,bebek zeytinyağı,bebek yulaf unu vs sipariş ettim
123fff Başlangıçta yoğurt sebze ve meyve alerjenini test edip bu unları kullanmanız daha sağlıklı bi süreç olur