18 aylıkken gece emmelerini kestim. Öncesinde hep uyku öncesi emzirip meme de uyuyacak dedim, uyanınca yine emzirdim ama yakında uyuyacak dedim. 2 hafta kadar böyle yapıp sonra uyanınca sadece su verip meme uyuyor dedim. 2-3 gece bir kaç defa az ağladı ve gece emmesini kestik. Uykusu düzene girdi.
Sonra gündüz emmelerini bir düzene soktum ve sabah kalkınca, öğle uyku ve akşam uyku öncesi emzirdim. Hem devamlı emme olayını azalttık hemde sütüm azalmaya başladı. Bu süreçte artık sütümüz bitecek, abiler süt içmiyor, memeler hep uyuyacak dedim. Kendi memeler uyuyacak demeye başladı 😂 sonra 23 aylıkken yani tam 4 gün önce artık süt bitti, uyuyor diyerek emzirmeyi bıraktım. Direk kabullendi, arada soruyor ve oyalıyorum. Sütüm de zaten azaldığı için bende sıkıntı yaşamadım, çok hafif şişkinlik oldu.
Eğer farklı bir durum (hastalık, ameliyat vs gibi) yok ise 3-4 aya yayın ve devamlı konuşarak bitirin. Bütün anlattıklarınızı anlıyorlar ve uzun süreye yayınca daha kolay oluyor. Benim oğlum gece 6-7 defa uyanan, gündüz defalarca emmek isteyen bir bebekti.
Kolay gelsin size ☺️