yesooo tugba2407 yatti ama araligin ve ocagin birlikte yatti. Daha oncede ekim kasim birlikte yatmisti.
sweetmom1 Başvuruyu nasıl yaptınız ayrıntılı şekilde anlatabilir misiniz rica etsem bende başvurucam ama nasılvç yapıldığını bilmiyorum
tugba2407 sweetmom1 ben başvuru yapmadım canım çalıştığım firma başvurusunu yapıyor galiba doğum yaptığına dair raporla yapıyorlar benden onları istediler birde emzirme ödeneği yatıyorlar ona sen başvuru yapıyorsun benimki hastane doğum yaptıktan sonra kendileri yapmıştı
ikibinyirmiuc sweetmom1 SGK için herhangi bir başvuru yapılmıyor. Çalışan olmanız gerekiyor. Bu ödenen ücret de ekstra bir ücret değil. Rapor aldığı için maaşını çalıştığı kurumdan almıyor SGK’den alıyor. Doğum parası gibi bir durum söz konusu değil tamamen uydurma :)
ikibinyirmiuc SGK tarafından ödenen ücretler ayın belli bir tarihinde ödenmez. Raporunuzun bittiği günün ertesi günü işleme alınır ve tutar bankaya gönderilir.
sweetmom1 ikibinyirmiuc ben şey sandım çevremde yapan çok var özelde doğum yapıldıysa ve fazla ücret ödendiği düşünülüyorsa SGK’ya şikayet ederek belli bir miktarı alabiliyorlarmış eltim doğum parasının yarısını geri almıştı nasıl yaptığını sordum da anlatmadan geçiştirdi
tugba2407 duygunur bu yıl farkı ücret olarak hesaplanıyor olabilir ben ekim ayında doğum yaptım toplam 35.000 gibi birşey di
tugba2407 sweetmom1 hastaneden fatura talep ediyorsun doğumdan sonra o faturayla sgkdan alıyorsun diye biliyorum ben 20.000 tlye doğum paketi almıştım bana fatura vermediler
sweetmom1 tugba2407 faturam var ama SGK’ya gidince ne şekilde başvurucam ya da e devletten yapılıyor mu