Kızlar selam,
Şimdi benim kızım 16 aylık. 100 den fazla kelimesi var , ikili cümle kuruyor yavaş yavaş.4 -5 şarkıya eşlik ediyor. 2 tane basit tekerleme söylüyor. Yaya şaşa ismi ve soy ismi çok yaşa gibi. Geçen ben hapşirdiğimda çok yaşa dedi mesela. 10 kadar sayıyor. Kitaplara çok meraklı sürekli oku oku diye neredeyse artık zorla okutuyor. 15 tane hayvan tanır, gösterir ve taklitlerini yapar. Erken konuştu ve erken yürüdü ama beni şüphelendiren hafızası. Mesela 13 aylıkken şehir dışında yaşayan anneme gittiğimizde apartmanı görüp anneanne demişti. Aile bireylerini çok çabuk tanıdı ve teyze amca diye seslenmeye başladı. Kitapların resimlerine bakarken en ufak detayı bile hatırlaması beni biraz şüphelendirdi. Adını soyadını ,babasının adını teyzesinin adını söyler.Yani daha sayamayacağim çok şey var ama sizce bunlar erken dönem üstün zeka belirtisi mi ? Yoksa ben ilgilendiğim için mi ?
Çok güler yüzlü çok uyumlu bi bebek. Bi derdi olmadiği sürece ağladiğina şahit olmadım. İnsanlar sürekli bana farklı olduğunu söylüyor. Bende size sormak istedim bu konuda bilgisi/ deneyimi olanlar varsa cevap verirlerse çok sevinirim