mamameh dedeece elinizle sağım yapıp soğuk peçeteyle göğüslere uygulama yapın. Ucuna deydirmeyin kenralarına uygulayın. Göğüse korku verir derler biraz süt normle döner. Bebeğiniz göğsünüzü tam bitirmeden diğerine geçmeyin bu kanallarda gelmesi gerekn sütü bıraktığınız için bezeler oluşturuyor. Benim tecrüben bu şekilde 3 günde iyileşmişti
112canan dedeece banyoda sıcak suyun altında sağım yapın , doktor antibiyotik yazdıysa muhakkak kullanın bir de bebeği emzirdikten sonra mutlaka sağım yapın inşallah bi iki güne bi şey kalmaz
dedeece Birileri yazsa keşke , masaj sıcak uygulama yaptım ama geçmiyor, kanallar tıkalı bebeğim aç kalıyor 😔
AnVN dedeece Ateş hep olmayadabilir birden de gelebilir çok halsiz kalırsınız ben 1 ay içerisinde 4 kez mastit olmuştum hatta şansa bugün de mastit oldum ama göğsümü boşalttığım için gitmedim doktora. Sağlık ocağına bile gitmeniz yeter antibiyotik için çok halsiz düşebilirsiniz. Kendiniz elle veya cihazla sağmanız lazım bebek tutamaz çok tıkalıysa
guzelligim AnVN merhaba aynı durumu yaşadım kızarıklık o yanma hissi kahve kısımdaki o sertlik geçmedi sizin ne durum da
dedeece Meme yumuşak aslında bebeğim emiyor hatta yarım saat kırk dakika memede kalıyor ama süt gelmiyor bezleri boş çıkıyor
AnVN dedeece genel cerrahiye gidin. Sütünüz kesilmiş veya çok azalmış ta olabilir. Ben peş peşe olduğum için bi göğsümden çok az süt gelemeye başlamıştı ilaç ile düzelttim ama hala diğerine göre az süt geliyor
AnVN dedeece şöyle memeniz sert iste süt kanallarında tıkanıklık var ise kesinlikle mastit akıntı geliyorsa da mastit olmuşsunuzdur. Meme den anlarsınız he hiç bişeyim yok meme rahat yumuşak diyor ve süt az geliyorsa sütünüz azalmış olabilir
dedeece Meme yumuşak, bir kanaldan da iltihap geliyor, ben mastit düşündüm iltihap olunca , elle sağarken çok az süt geliyor nasıl çoğaltabilirim
AnVN dedeece benim mesajım üzerinden yanıtlarsanız daha iyi olur görürüm mesajı bir meme yumuşak diğer memeden akıntı mı geliyor? Göğsünüze süt inip inmediğini sızlamadan anlarsınız az sızlıyor mu çok mu sızlıyor veya ara ara ama sürekli sızlar yumuşak olduğu süt olmadığı anlamına gelmez ama boş olduğunu anlayabilirsiniz aslında. Genel cerrah duruma göre verir bana mide ilacı ve Ağrı kesici yazmıştı o şekilde düzeldi süt üretimi ben çok sık aynı yerden mastit olduğum için meme süte küsmüş dedi kafanıza göre kullanmayın diye ilaç adı veremiyorum maalesef