almadrad Merhaba anneler bebegim 47 gunluk rezene çayını veremiyorum diye biliyorum 6. Aydan sonra verebilirmisim ama ben icsem bebegim icin bi problem olur mu ? Bebegim kolik sanci ve cok cok sanci çekiyor pırtlarken bile agliyor ayaklarini karnına çekiyor
Mom091 almadrad hayır olmaz bir sorun. Ben doğum yaptığım gün başlamıştım içmeye. Anason-rezene-kimyon karışımı içiyordum. Mükemmel süt yapıyor ayrıca
Ikrazumra19 almadrad kimyon verebilirsiniz suyu kaynatip icine biraz kimyon atin sonra demlensin suzun ve bebeginize verebilirsniz
Meryy123 almadrad ben aktardan aldığım rezene çayını on beş günden sonra direk bebeğime içirdim gaz sancısı çok fazla oluyordu üzülmesine dayanamadım bi çay kaşığı kadar rezenezi azıcık suda kaynattım içine de kimyon attım biberonla iki üç kaşık olacak şekilde verdim bi rahatlamıştı pırt pırt hepsini çıkardı bi iki gün dünde bir defa verdim sonra rahatlattı
Buket5353 almadrad canim benim kizim 1 aylik bile degildi doktora goturdum cok gazliydi.doktor bi cay kasigi rezene cayi verebilirsin dedi verdim cokda rahatlatti kizimi cok sukur simdi 3 bucuk yasinda sagligi yerinde. Yani vermek yada vermemek sana kalmis ben doktorun dedigini yazmak istedim
almadrad Mom091 sutumde kesildi gibi ek mama veriyorum mecbur ve sancidan uyumuyor esim eczaneden mavi bi kutudan almis rezene cayi yaziyor ama üzerinden 6.aydan itibaren kullanilir yazmis tedirgin oldum eger bebeğime verebilirsem ne kadar verebilirim
Mom091 almadrad şöyle söyleyeyim bebeğiniz için 6. Ay yazıyorsa öyle verebilirsiniz. Ben yeşil kutulu anason-rezene çayı veriyordum bebeğime ama 3 aylık falandı. Bebeklere özel bir çaydı ayrıca. Benim az önce bahsettiğim sizin içebileceğiniz bir karışım. Aktardan azar azar alıp karıştırıp için gerçekten sütte yapıyor. Bana da bir arkadaşım tavsiye etmişti
almadrad Meryy123 simdi netren baktım 1ay olan bebeklere guunde 3 çay kasigi verebiliyormuş eğer uyku yaparsa sayisini düşürmemiz gerekoyormus simdi rezeneydi yapiyorum hem kendim icicem hem oğluma vericem
Meryy123 almadrad aynen kendim içiyorum bende içine kimyon da atıyorum bi kaç kaşık da bebeğe içiriyorum iki gün felan verip bi gün mola şeklinde verdim zaten bende hergün içirmedim bağırsakları alışmasın diye şükür gaz sorunumuz yok gibi artık 35 günlük olduk
Ikrazumra19 almadrad ben verdim mesela bir cay bardagina bir cay kasigi atin demlensin iyice süzün bir iki cay kasigi bebeginiz icin gerisini siz icim ben bir zararini gormedim
almadrad Buket5353 simdinyaptim vericem kimyondabatti attım azıcık süzdüm vericem ınsallah işe yarar suy yaparsa cok ıyi ölür sutum yetmiyor mama veriyorumb😔
Buket5353 almadrad ben humana cay iciyorum oda guzel sut yapiyor. Bide kuruyemis falan sutu besleyici yapiyor.