Alisinannesi2112 Tek meme emiyor diyerine katiyen geçiremiyorum ağlama krizlerine giriyor 48 günlüğüz tek memeyle geceleri zor oluyor koltuk altıma alıyorum yatarak emzirmeye çalışıyorum yok banamısın demiyo tek meme emince emeyen göğüsüm kendini şakır şakır boşaltıyo nasıl yapabilirim 😓
eli391_ Alisinannesi2112 valla benim oğlanda öyle tek meme emiyor doğduğundan beri . Birazda benim hatam oldu ilk bebeğimdi sarılık oldu gözünü açtığı an sağ göğsümi veriyodm ona alıştı bana da hep ora kolay geldi sağı üç verdiysem solu bir verdim çok pişmanım
OzgeSyr_ Canım ters emzırmeyı deneyebılırsın biraz senın solu emzirirken rahat pozisyon alamamandan da kaynaklanıyo olabilir ben de cok zorlanmıştım solda sütüm azalmıştı süt sıtması olduğum için goğsunu dolu bırakma o yuzden emmıyorsa bile mochi pompa var emerken sola tak akan süt ona aksın bebek emerken kendılıgınden akar zaten
Alisinannesi2112 OzgeSyr_ öyle yaptım yok hemen anlıyo o meme olduğunu tadı bozukmu diye tadınada baktım bozuk değil önceden koltuk altıma alır almaz alıyofu ağzına şimdi iyice anladı o memenin olduğunu
sultankocman Merhaba, belki yattığı tarafta bir ağrısı, kulak veya burun tıkanıklığı gibi şeyler olabilir mi? Sağa yatırıp soldan emiyor mu?
yasemin_tuna Alisinannesi2112 benimki de 2. Ayda başladı sağ meme sevmeme olayı 6 aylık olacak sağa gelince yay gibi oluyor solu emzirip uyuyunca sağı alıyor geceleri uyurken hep ilk sağı veriyorum sonra sola geçiyoruz ama gözü açıkken katiyen almaz 😂
sultankocman Alisinannesi2112 yutma ile birlikte oluşan bir durum olmasın? Doktor kontrolünde sorabilirsiniz
Buse0658 Ben hiç tutturamadım denemediğim yöntem kalmadı diyeceğim şu tutmadığı göğsünü sürekli sağ maalesef tutulmayan göğüs her ne kadar aksada içi çok dolu oluyor ilk çıkan 50 cc sütü at sağmaya devam et biberon kullanmıyorsanız kaşık biberonlar var onlarla takviye yapabilirsin çünkü ilerleyen günler de sağılmayan o göğüs kendini bırakacak ve süt kesilecek ne yazık ki o yüzden tek tavsiyem sağım elimden geldiğince çift göğüs kullandım fakat tek göğüste ısrarcıydı ..
Alisinannesi2112 Buse0658 her emede mi sağdınız kesilcek diye ödüm kopuyo inat emiyo çok zorladım olmuyo
Buse0658 Alisinannesi2112 ne yazık ki çok inatçı olabiliyorlar ne kadar zorlasanız da o göğsü istemeyecek ben emzirme eğitimine bile gittim ama sonuç değişmedi bir sağ bir sol şeklinde ilerleyin mutlaka hangi göğsünüzü tutuyorsa emmesi bitince öteki göğsünüzü pompa yardımı ile sağın örneğin iki saat sonra acıktı diyelim iki saat sonra sağdığınız sütünüzü verin inanın başka alternatifi yok
Buse0658 Kısa özet geçeyim aldığı göğsü emdi doydu ardından bir saate kadar oturduğunuz yerden çay içerken veya tv telefon dizi izlerken bile oturduğunuz yerden sağım yapın emmediği göğsü sağım yaptıktan sonra oda sıcaklığında üç saat korunaklı oluyor anne sütü eğer acıkmadığından eminseniz buz dolabının altında muhafaza edebilirsiniz dip not olarak sağdığınız süt bir saat sonra su gibi olursa sütün yağı üste çıkmış demektir korkmayın çok normal ufak bir şekilde sallayarak sütünüzü normal kıvama getirebilirsiniz buzdolabının altında 3 gün durabiliyor buzluğa da atabilirsiniz fazla gelen sütünüzü diş çıkarma döneminde en güzel buz anne sütü oluyor
Alisinannesi2112 Sütümün kesilmemesi için mecbur yapıcam dün biraz sağdım döktüm onuda göğüslerim çok yumşadı pompa zor tutuyo ama yinede sağabiliyorum bu günde zorlucam biberon kaşığı sipariş verdim zaten baktım bu günde emiyor hop aağdığım sütü vericem artık çok teşekkür ederim 🥰🥰 Buse0658
Buse0658 Alisinannesi2112 eğer kesilmesin diyorsanız sütüm bunu sıklıkla yapın ki artsın yoksa zamanla azalıyor daha sonra damla haline geliyor ve bitiyor bu yüzden çok önemli sağım dilerim yararlı olabilmişim dir 🙏🏼 ha birde süt artması için sağımdan bir saat önce Maltana için çok faydasını görürsünüz