Dlnsnmz Merhaba iyi akşamlar bebeğim 16 aylık sürekli kendi etrafında dönüyor ellerini kulaklarına koyuyor dönüyor korkuyorum oyun mu oynamak istiyor yoksa bi sorun mu var bahşeder misiniz otizm belirtisi en belirgin hangisi ?
Muhammad22 Dlnsnmz bitanem 18 aylık benim bebeğim, normal. eğer göz teması kuruyorsa, sizinle ara bir hic olmazsa iletişim kuruyorsa, hemde 16 aylık daha çok küçük. Gözlemleyin ama göz ardı etmeyin.
SRMY Dlnsnmz İsmine tepki varsa Göz teması kuruyorsa Komut alıyorsa rahat olun kontrol edin çocuklar değişik şekilde oynuyor gerçekten
kimbumadam Dlnsnmz bu makaleyi otizm düşüncesi olan herkes okusun💞 https://fizik-tedavi.org/otizmin-belirtileri-ve-erken-teshisi/
Dlnsnmz Muhammad22 seninki de dönüyor mu kendi etrafında Bide tv çok izlettim benim hatam bıraktım ama şu an
Muhammad22 Dlnsnmz tv telefon izletme, oyuncaklarla ve ya neylese meşkul etmeye çalış. Her çocuk farklıdır oyun oynaması bile. tv telefondan 1 ay uzak tut, o zaman daha iyi anlayacaksın demişti dr bana
kimbumadam Muhammad22 Pedagog bilir diye düşünüyorum. Uyaran eksikliğini duydun mu hiç Bi araştır istersen Otizm doğuştan gelen bir rahatsızlık Yani olsaydı çok daha önce farkederdin bence kaç aylık çocuğun bilmiyorum ama
azra1616 Dlnsnmz heycanlaninca kuş gibi elini çırpma göz teması kurmamak seslenirken bakmamak parlak şeylere aşırı bakmak dalıp gitmeye durgun bazen oluyor sanki böyle Bi yerlere boş boş bakıyor en önemlisi bu çocuk kaç ayliksa araştırın o ayda genel olarak yapılması gerekenlerin çoğunu yapabiliyor musunuz bnm kızım baba kelime hiç yok başka yabancılar hiç gitmezdi kalabalık ortamda duramazdı 15 aylık mesela yürümedi konuşmadı kelime yok anlamında sonra 17 aylik yürüdü çok gezdik ondan sonra kimse teşhis koymadı oyaladilar resmen sonra 2 işte Bi cocuk gelişim uzmanına gittik o anladı hemen teşhis koymadı bakti test videolar vs sonra söyledi o kadar basit değil yani gözlem yapın onunla bol bol konuşun tv ekran kesinlikle dikkat edin
Bsraylz Anneler otizm doğuştan gelen bir hastalık doktorumuz bana da söyledi televizyon izlemekle otizm olunmuyor internetten araştırıp kendinizi kötü psikolojiye sokmayın çok Tv izlemek konuşma geçikmesi dikkat dağınıklığı ve evet tıp dili ile de akran geriliği sebebiyet verebiliyormuş.