Nur_tunc Oncelkkle merhabalar ibs tanisi aldim yillar once her sabah bulanti yeme icme zaten yok zorla yiyorum siskinlik yapiyor atlatan var mi nasil bir yol izlediniz
Elisamoms Nur_tunc ayy lanet bişey banada 4 yıl oldu konalı süt ürünleri tüketmedim fazla sürekli karnım şiş dokuz aylık hamileler gibiydim iğrenç ve ödemde çabası yediklerime dikkat ettim çok fazla aşırı şeyler tüketmedim ve spor yaptım şuanlık durdu bu hastalık dikkat etmediğinde yediklerine oluyormuş doktorum öyle dedi ve spor yapılması lazım
Azra34 Nur_tunc merhaba nasıl tanı kondu banada doktorum belirtiler yasadıkların ibs huzursuz bagırsak sendromu dedi ama ilac falan vermedi size verdi mi dönem dönem gecitpr bazen atak gibi geliyor hep siskinlik gaz
aylizinannesiiii Nur_tunc bendeki de o mu bilmiyorum ama et ve süt ürünü tukettigimde aşırı bulantı kusma ishal ve karın ağrısından acillik oluyorum bende üşüttüm sanıyordum
Eski9 Nur_tunc geçmiş olsun tanı nasıl alınıyor bu hastalıkta kendimde bundan şüpheleniyorum ama henüz hiçbir Dr demedi. Bazen durduk yere ishaller bazen dünya kdr sebze ye su iç kabızlık yaşa durumları katı yerim ishal gibi olur duygu durumlarından etkilenir karnım ağrır. Ara ara atak halinde iki üç ay kabizlik sıkıntısı çekerim kaç kez Dr gittim iki veya üç kezdi kolonoskopi çekildi birşey çıkmıyor çıkmasın çok şükür de neden böyle oluyor anlamadım gitti bu hastalıktan şüpheleniyorum artık tani nasıl alınıyor acaba
Nur_tunc Elisamoms zaten zayifim kilo alamiyorum evet yediklerimiz etkiliyor siz ne yediniz ne yemediniz
Nur_tunc Evet donemsel alevleniyor hastalik ve yemek yiyemiyorum sol kaburga altinda agrim oluyor sizin agriniz oluyor muydu nerde oluyor bi|de
wish60995 Nur_tunc mrrhaba ben de bu hastalıktan şüpheleniyorum sırt kısmında mı ağrınız benim sol göğüs kemiğinin bittiği yerde ön tarafta ağrı oluyor
Elisamoms Nur_tunc gaz yapacak şeyler yemeyin öncelikle baklagillere dikkat edin yerseniz az ölçüde yiyin mümkünse probiyotik ürünler kullanın çok fazla süt ürünü tüketmeyin yoğurt peynir özellikle limonlu su için bide aç karnına
Nur_tunc Azra34 bazen iyi oluyorum bazen acaip kotu yediklrrime bagliyorum ama kis ayininda etkisi oluyor kisin daha fena oluyor hareketli olmak lazim ama halsizlik yapiyor bel ve sirt bolgesinde agrim oluyor ben gastreontoloji bölümünden aldim teshisi endoskopi ilacli tomografi kan testleri sonrasi kolonoskopi oldumbutun hastalik elendikten sonra bu teshis kondu ha birde stres yapinca uzulunce oluyor yapim itibariyle duygusaL ve her seyden etkilenen bir yapim var
Nur_tunc wish60995 evet var dediginiz gibi sol kaburgaminbittigi yerde agri ve nefes alip verirken su sesi geliyordu gittim acile gaz gozukuyor
Elisamoms Nur_tunc ara ara geliyor dikkat etmediğim zaman kaburganın altı batma yapıyor işte spor ve diyet yapıyorum sonra
mahseb Ben 3 yıl bunun ishalli olanını çektim. Allah düşmanıma vermesin. Dakika başı tuvalet, ne yersen ye ishal , sürekli üşüme, karın ağrısı, sosyal hayat sıfırlanıyor. Dışarı çıkamıyorsun vs vs. Yoğun kpss çalıştıgim ve ailesel problemler yaşayıp çok üzüldüğüm bir dönem ortaya çıktı. Tabi babamın vefatı da var . Neyse kolonoskopi, endoskopi oldum. Hiçbir şey yok. Evet hiçbir şey yok ama sürekli ishaldim. İbsnin bir kabix versiyonu bir de ishal versiyonu var . Mersin de eliminasyon diyeti yaptıran bir doktor ile 6 ay neredeyse hiçbir şey yemeyerek bu hastalık bende bitmedi ama %80 iyileşme gösterdi..bu süreçte kpss bitip atanmamin da çok etkisi var .
Nur_tunc mahseb atanmaniza sevindim evet bn hem kabiz hem ishal halini yasiyorum sosyallik sifir kaburgamin altinda su sesi oluyor guruldama psikolojim bozuluyor iuice
Nur_tunc mahseb yediklerime dikkat etsemde oluyor diyetisyene gitmedim henuz ama hamsi yemistim bulanti yapti yani ne yiyecegimi sasirdim
annediyebiri mahseb merhaba geçmiş olsun ilaç kullandınız mı hiç bende ishal versiyonu var mide bulantısı oluyor muydu sizde aynı zamanda. Peki şimdi nasılsınız inşallah geçer ya 10 gündür çöktüm resmen
mahseb Teşekkür ederim. Kızarmış yediyseniz de olmuş olabilir. Zor ama bunun diyeti baklagil , süt, yumurta , dana eti, bulgur , makarna , ekmek , paketli ürünler, , beyaz un gibi şeyleri bırakarak yani bir müddet yememek
Nur_tunc Bende diyetisyene gitmeyi planliyorum bu agri icin Elisamoms diyetisyene gitmeyi planliuorum artik bu agri bulanti icin yildiriyor yoksa