ilkaay0 Kızlar iki kişilik çay demlemek için kaç kaşık çay koyuyorsunuz ve suyu ne kadar koyuyorsunuz? Bu aralar çaylarım çok acı oluyor ya da tatsız oluyor. Ben çayı genelde ölçüsüz koyuyorum 🙄 şöyle mis gibi tavşan kanı çay demleme tarifi istiyorum
lceLady ilkaay0 bende göz kararı koyarım ama değişik bir marka aldıysanız veya bazı cayların tadı değişmiş. Yada banamı öyle geldi bilemiyorum ama bende cayda değişiklik yaptım acı oluyor.
leopar ilkaay0 tek çaydanlıkta benimde öyle oluyor bende artık çift yapıyorum ama az 😂olmuyor ne denediysem
Cigdemss ilkaay0 2 normal su bardağı sıcak suya 2 tepeleme yemek kaşığı çay . Doğuş filiz kullanıyorum.
O1Anne ilkaay0 canım benim çaydanlığın yarısına kadar su koyuyorum üzerine 3 ölçü kaşığı çay ekliyorum yemek kaşığı ilçede 3 y k yeterli bir tutamda bergamont tomurcuk atıyorum
ppzeynep ilkaay0 Sıcak suyu direkt çayın üzerine dökmeyin. Çaylar birden haşlanır ve tadı acılaşır. Çaylar demliğin bir tarafındayken suyu çaysız taraftan yavaş yavaş dökün, çaylar yavaşça ıslansın.
leopar ilkaay0 kız alt üst çaydanlıklar ya 😂işte normalde sadece üstte yapardım küçüğünde ama baktım olmuyor alt üst yapıyorum mesela çaycıda da yapamıyorum 😂