Mermikkk Merhaba oğlum 1buçuk ay önce boğaz kızarıklığı kanda enfeksiyon ve bağırsak enfeksiyonu sebebiyle 5 gün hastanede yattı.5 gün boyunca damar yolundan antibiyotik ve serum aldı.Hastaneden çıktık antibiyotik tedavisi şurupla evde devam etti.Kontrole gittik boğazında beyazlıklar geçmediği için bir kutu daha antibiyotik verildi hem çocuk doktoru gördü hem kbb uzmanı.En son doktor pfapa olabilir takip edelim diyip bıraktı 3 haftada bir neredeyse ateşi çıkıyor ve boğazları neredeyse hastaneye yatmadan öncesi 2 aydır bu halde? Bu durumu yaşayan Ankarada tanı koymada iyi bir doktor bilen var mıdır?
Fatmalip Merhaba aynı durumu yaşıyoruz bir çözüm buldunuz mu. 8 aydır devamlı antibiyotik kullandık şuan pfapa olabilir diyorlar
Ilgemmm Fatmalip merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun, bizede bu şekilde denildi 4 aydır sürekli her ay tekrarlıyor ve biz ne yapacağımızı şaşırdık sizde süreç ne şekilde ilerleri inşallah geçmiştir 🙏🏻
Kuzey-1042020 Bebeğinizin son durumu nedir?Dün itibariyle bebegimede 15aylık pfapa tanısı kondu bir tane kortizonlu fitil vereceğini söyledi doktor .her ay düzenli çıkan ateş ataklarında bu fitilden bir tane vermemiz gerektiği söylendi.kortizon duyunca ister istemez çekiniyor insan .sizede tedavide kullanılan ilaç kortizonlumuydu?ve bebeğinizde herhangi bi skntıya yol açtımı?(inş açmamıştır)
Ilgemmm Kuzey-1042020 dün bizede aynı tanı koyuldu bende sizin gibi telaş içerisinde araştırıyorum bize iğne yapıldı, fitil olarak var mıymış o konuda bilgi verebilir misiniz
Kuzey-1042020 Ilgemmm sizede çok geçmiş olsun.biz yurtdışında yaşıyoruz.burda ayda bir kullanmak şartıylayla fitil verdi doktorumuz.sağolsun süreklide arayıp ateşlenip ateşlenmedigini soruyo.derdinide dermanınızda bulduk çok şükür.gerçekten çok çaresizdik .kortizon olması ister istemez kafamızı kurcalasada başka ilacı yok ve ayda bir tane diyerek kendimi avutuyorum.bütün hasta çoçuklara allahım şifa versin yanında biZimkilerede inş
Kuzey-1042020 Kuzey-1042020 ateşlenirse vermek şartıyla ayda bir kere dedim ama kuzey ayda bir ateşlendiği için öyle dedim inş yaş aldıkça kendiliginden kaybolur
Ilgemmm Bizim doktorumuz kortizon kullanımında bir zaman sonra ateşlenme sıklığının arttığını söyledi o yüzden de çok telaşlandık bizim bazen 3 bazen 7 haftada ateşlenme oluyordu