153s34 Bugun ilk defa basladim ve patates haslayip verdim catalla ezdmm. Parmagima degdirerek yedirmeye calstim ama yutmadi galiba ben anlamadm 😔 2-3 dk boyunca ufak ufak yedirdim ama dedigim gbi iste yuttu mu anlayamadm 😔 snra braz kustu hemen. Ve boyle sıkıldı istemedi gibi. Sizce yanls bsey mi yapiyorum? Smdiden canm skldi ya ek gidayi reddederse diye 😔😔
Zumra_Fatma 153s34 ben patatesi hasladikdan sonra icine ya az visi zeytinyagi yada anne sutu sikar koyup pure gibi yedirirdim
Omeraslan 153s34 neden kaşık kullanmıyorsunuz. Bu sefer sürekli elden yemek isterse ona alışır. İlk zamanlar pek severek yemezler kusarlar öğürmeler olur vs. Siz sıkmadan az az vermeye devam edin.
Defnemmm1 153s34 ilk başlarda ağzından atması çok normal alışık olmadığı için tadını alması yeter ama bence direk kaşıkla başlayın vermeye sonra kaşık reddi oluşmasın
Rwerdst 153s34 öncelikle kaşık kullanın. Elle yemek yedirilmez. Ve patates yerine havuç, tatlı patates, bal kabağı ya da kabak gibi besinler kullanın. Patates kabız da yapabilir. Saydıklarım daha lezzetli olduğu için bir tık daha iştahlı yerler. Sonrasında katı formda ise anne sütü ve zeytinyağı veya yoğurt ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Başta ne sıvı ne katı kabul etmez bebekler. Ayrıca bebeğiniz kaç aylık?
153s34 Omeraslan kasiklada verdm, elimle de.kendi eline de degdirdim. Her sekli denedim de , bilemedm iste sevdi mi sevmedi mi
153s34 Defnemmm1 kaşıkla da verdm ama. Ya bide kimisi sivimsi yapin diyor kimisi puturlu diyor vallahi anlamadm bu isi 🤦🏻♀️
153s34 Rwerdst kaşikla da verdim, kendi eliyle de verdimm. Aslnda bebegm kaşığa yaabanci degil, bz yerken ustumuze cikardi kaşigii, bardagi almak icin. Bende cay kasigini veirrdim eline suya flan batiripta. Neyse yarnda patates deneyeyim snra havuc vereyim bakayim. Zeytnyagu vee sutumden de koydumm. Haftaya 6 aylik olcak. Dun doktor baslayablirsin dedi. O yzden bugun basladmmm.
Eymeneffem 153s34 ben ilk kabakla başladım ve rahatlikla yedi 3. Tadımı patates verdim benimki de zorlanmıştı
huzurluaycicek İlk kez oldugu için, 1 2 haftaya alışır, daha sulu bir kıvam olması lazım, koyu olmasın, o yüzden sebzelerin içine birazcık gercek zeytinyagi koyun hem kabız da olmaz
153s34 huzurluaycicek koydum ama daha sivimsi yapmak gerek dmeekki. Neyse yarn oyle yaparim artik inşaallah 😊
Minel-inannesi 153s34 benim kizima patates yediremezdim bende. Taki yaşını doldurdu gecti indan sonra fırınlanmış patates yemekle basladi. Kabak, havuc, yogurt gibi yemesi kolay şeylerle baslayin. Patates nişastalı oldugu icin agzina sivanir yemeyi sevmeyebilir😊
153s34 Minel-inannesi yogurt suan veremem muhtemelen alerjisi var bebegmin cnku. Yarnda patates vereym bari diyorum hazir bugun tatmisken. Snra havuc veririm inşaallah. Peki corbadan daha kati kivamli mi olmasi gerekiyor yoksa biraz puturlu mu
Defnemmm1 153s34 mesela patatesi çatalla ezin biraz zeytinyağı katın öyle verin çorba kıvamı gibi olmasın o şekilde yemeye alışırsa da kötü ilerleyen zamanda bu sefer katı gıdayı da kabul etmez
Rwerdst 153s34 bende 5.ayda doktorumuzun demesiyle başladım. Öncesinde dille itme, ağızdan çıkarma falan reflex zaten. O kayboluyor zamanla. Zorlamayın daha lezzetli besinler le devam edin. Mesela tatlı patates ya da bal kabağını önce deneyin. Ağzını kitlerse vermeyin. Ben hiç zorlamadım şuan 6 ay 24 günlük çok iştahlı. Arkadaşım zorladı hep yemek yemek istemiyor çok fazla bebeği.
Minel-inannesi 153s34 her cocuk bir degil o yüzden net bisi diyemem ama cok puruzsuz ve corba kivami baslamayin. Benim kiz pure, catal ezmesi hic sevmedi hep taneli verdim oyle yerdi. 16aylik oldu hala daha purelerden pek hoslanmiyo.
153s34 Defnemmm1 aynen oyle yaptim amaa. Neyse yaa yarn braz daha sivi yapmaya calisirim belki katı oldu. Zeytnyagi bi cay kasigi kadar koydum, yeterli olur dmi