Rozalinda Nerde yaptirdiniz acaba ? Hangi hastane dr ? Istanbulda devlete sira bulup kayit actirmak zordur diye tahmin ediyorum ama özel de fark etmez. Var mi tavsiyeniz ?
CanselMasal Rozalinda ben yaptırdım bebeğim şu an 7 buçuk aylık süt ve süt ürünlerine yumurtaya alerjisi çıktı bunuda belirtilerinden anladık şiddetli kusma ishal durmadan sabaha kadar kusmuştu bilmeyerek formul mama kullandım sütüm yetersiz olduğu için içindeki sütten dolayı kustu bunu anlayana kadar bi kaç biley denedik onlardada aynısı oldu en sonunda alerji uzmanına yönlerdideler testlerde çıkmadı ama doktorumuz 1 yaşından küçük olduğu için testte çıkmamış olabilir dedi her alerji teste yansımaz dedi belirtiler doğrultusunda alerjik bi bebek dedi bizde o şekilde beslemeye çalışıyoruz inanın çok zor ek gıda reddi yaşıyoruz alerjik bebek mamasını asla içmiyor tadı çok kötü açlıktan sadece ağlıyor bu bebeklerde beslenme yada ek gıda reddi çok olur dedi doktorumuz kilo alamıyor çok zor
incir-receli Rozalinda pendik marmara araştırmada yaptırdım sabah 9:59da giriş yaptım mhrsye 10:00da arama tuşuna basarak aldım gittğimiz gün deri testi yapıldı 3 yaşındaydı
Poly-ana Rozalinda Biz oğlum dört aylıkken tıp fakültesi çocuk alerji bölümünde kan tahlili şeklinde yaptırdık ve evet çok dolu olduğu için sıra gelmesi ayları buluyor o yüzden tanıdık koyun araya mümkünse
dolcegurbanne ben ankara şehir hastanesinde 4 aylıkken cilt testi yaptırdım. Alerji doktoru aynı güne saat verdi hemen yaptılar bence aylar sürecek bi işlem değil
ipelya dolcegurbanne nelere karşı yapildi. Bizde süt ve yumurtaya karşı yapildi. Süt te büyük oranda çıktı yumurta da sınırda. 1.5 aydır yapıyorum diyet ama hala kakada kan görüyorum. Acaba başka şeylere de mi va. Bizim ki de 4.5 aylıkken yapildi test. Kızımın canı yandı ama insaallah tekrar yapilmaz
Rozalinda CanselMasal Allah yardimciniz olsun, benimki buyuk 3 yasinda. Vucudunda kabartilar cikiyor kurdesen mi sanirim. Ama anlayamadik ne tetikliyor. Test yaptirip kesjn sonuc almak istiyorum
Yasemin158 CanselMasal canın bizde 2 ayda 100 gr almışız aptamil verdim bugün ilk kez 60 ml kusmaktan içi dışına çıktı yeni kendine geldi bizde de alerji olabilir mi acaba senin bebk mama vermeden önce de kusuyor muydu alerjinin başka belirtisi var mi
CanselMasal Ama genel olarak söylüyorum 1 yaştan küçük bebeklere hiç bi sorun yokken alerji testi yapılmıyor devlet hastanesinde bu şekilde özelleri bilemem yapılsada %100 sonuç vermiyor ondan yapılmıyor zaten
gozdegll CanselMasal özellerde yapmıyorr çok ciddi bir vaka yoksa gözlemliyorlar . Neyin alerji yaptığını emziryorsanız kendi yediğinizden anlarsınız test edip , ek gıdada aynı şekilde bebeğe az verip denemek lazım 1 gün ertesi günü birşeyi yoksa devam edin
CanselMasal gozdegll ben çay kaşığının ucuyla kendi mayaladığım yoğurttan vermiştim alerjik bebek olduğunu öğrenmeden önce sabaha kadar kustu bi çok hastaneye doktora gittim hepsi bebeklere yapılmıyo dendi
CanselMasal gozdegll işin kötüsü oldu ki bebeğinizde kullandığı ilaç vs herhangi bişey alerji yaptı bu bile anlaşılmıyo sadece tedaviye ara verilir benim bi çok şeye alerjim var muhtemelen genle alakalı diye düşünüyorum
CanselMasal Rozalinda hayır bu tarz bölümler için aslında çoğu bölüm için çocuk bölümüne randevu alıp yönlendirme yapmaları gerekiyor onlar o bölüm için size sistemden kayıt açıyorlar
ipek1109 Rozalinda ilk önce çocuk doktoruna gittik biz o mhrs sisteminden alerji bölümünü açtı sabah saat 10da girince istediginiz hastaneye bulabiliyosunuz
CanselMasal Rozalinda sağolun size test yaparlar bence yapsalar belli olabilir yani testte çıkar diye düşünüyorum sonuç alırsınız ama ilk defa oluyosa belki yapmayabilirler çünkü doktorlar işk defa olan şeylerde hemen test yapmıyolar biz çok yaladık bu durumu
CanselMasal Yasemin158 hayır mamadan önce kusmuyordu ne zaman o mamayı verdim zaten 30 cc içti zorla normal mamayıda sevmiyo benim bebeğim onda bile sabaha kadar kustu alerjik olan bebeklerin hepsinin belirtisi aynı olmuyo evet belki sizdede vardır olabilir ama her bebekte reaksiyon farklı olur zaten biraz araştırın bunlar grup adlandırılmış işte mesela kabarma kaşıntı kızarma bi grup şiddetli kusma ishal ciltte solukluk bi grup yani adlandırılmış bunlar