kids1234 Bugün oğlumun 2 aylık kontrolü vardı. Boyu 60 cm. Kilosu 4750 g. Sizinkiler nasıldı. Doktor ideal dedi ama bebeğim zayıf görünüyor akranları daha tombiş duruyor sanki. Sadece anne sütüyle besliyorum bu arada.
Alfa_Mom kids1234 gayet iyi bence her bebek farklı olur bizim ki 3150 doğdu sonra 2950 grama düştü 2. Ayında 5400 idi anne sütü alıyor ama önemli olan sağlığı kilosu değil
zeytinlipogaca kids1234 pozitifanne06 ilaymomy Bebegim38 Ssude Alfa_Mom ben de iki aylık bebek arıyordum 😄 2 aylık bebeklerinizi ne sıklıkla besliyorsunuz ve kaç dk emiyor İlk bebeğim, hiç tahmin etmediğim kadar endişeli bir anne oldum aç kaldı mı üşüdü mü diye diye 2 ay geçti 😬
pozitifanne06 zeytinlipogaca 3 aylık olduk biz, 2 aylıkken emme süresi kısaldı 5 dakika emip bırakmaya başladı bazı günler de memeyi ağzından çıkarmadı, 2.5 aylıkken meme reddi başladı kucağımda yatırdığım an çığlığı basıyordu ona rağmen kilo alımı yeterliydi
Alfa_Mom zeytinlipogaca şuan biz 3 ay 7 günlüğüz benim oğlum tam bir mememolik 7/24 emmek istiyor ama benim o kadar sütüm yok maalesef ek olarak mama veriyordum onuda artık yemiyor napcaz bilmiyorum
Bebegim38 zeytinlipogaca her bebek farklı oluyor ilk bebeğimde sütüm iyiydi 15-20 dk tek göğüs emer 2 saat uyurdu. Bu bebeğimde sütüm az mama da veriyorum, süt az olduğu için yarımşar saat emiyor doymuyor üstüne mama yiyor. Bez ve kilo takibi yapın yeterli.
zeytinlipogaca pozitifanne06 benimki 2 aylık dün aşı oldu dünden beri huysuz kısa emiyor 5 dk falan doymasa ağlar diye düşünüyorum çünkü biberon da almıyor biraz telaş yaptım o yüzden. 2 satte bir emziriyorum gecede 3 saate uzayabiliyor bebeğimin uykusuna göre. Şimdi nasıl meme reddi geçti mi? Benimki de bugün memeyi 2 saatten önce teklif ettiğimde çığlık atıyor ağlıyor ama aşıya yordum ben
Nesilll pozitifanne06 ya meme reddini yenginiz mi ? Yendiyseniz nasıl oldu ? Benim bebeğim bugün 2.5 aylık oldu ve kucağıma meme vermek için yatırdığım an kıyameti koparmaya başladı , mama yapıp verdim içti :(
pozitifanne06 Nesilll beyaz gürültü pışpışlaya pışpışlaya gezdire gezdire bir şekilde emzirdim sık sık teklif ettim mama hiç içmiyor hiç emmediği zaman da kaşık biberonla süt verdim. Şimdi sol tarafı kabul ediyor sağı hiç kabul etmiyor buna da şükür
Bebegim38 Nesilll ışıklı renkli oyuncaklar varya artık ilgilerini çekiyor siz veya birisi onu açsın arkadan öyle yatırın emzirmek için strese girmesin düzelir inşallah
sevdazekiidriskagan kids1234 bence çocuğunuzu diğer bebeklerle kıyaslamayın doktor iyi dediyse iyidir. Yoksa size zaten mama verin vs derdi doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktora götürün fikir edinin içiniz rahat etsin. Ben şahsen öyle yaptım içime sinmeyen bı konuda doktor değişikliği yaptım şimdiki doktorumuz herşeyi ayrıntılı anlatıyor ve çocuğumla güzel ilgileniyor
zeytinlipogaca Alfa_Mom aslında sizi emdikçe sütünüz artarmış tabi bir de takviyeler var. Ben rezenenin faydasını gördüm denemediyseniz deneyebilirsiniz. Bir de emzidikten sonra sağım yapmak da sütü arttırıyormuş bildiğim kadarıyla.
kizinaasikbiranne kids1234 bu karşılaştırmayı yapmayın bence çünkü her bebeğin gelişimi farklıdır mesela benim bebeğim prematüre doğdu 2 aylıkken 3400 gr boyu 50 cm falandı :)