A2B4 Bence sinirlenmemiz gereken konu 2 -3 yaşında konuşmayan çocuğa normaldir , bekle diyenler. Kitaptan okuduğumuz bilgileri söyleyeceğiz referans alacağız tabi , Eltimgil,görümcemgilin çocuklarını mı referans alacağız bu ne saçmalık. Kitaplardaki bilgileri kasap, manav yazmamış , uzmanlar , nörologlar , pediatrisiler yazmışlar . Bir zahmet paniklesinler telaşlasınlar , evcil hayvan ya da bitki değil ki bu kendi halinde büyüsün. Emek şart , İnsan bu Allah bize sağlıklı kusursuz bir evlat hediye etmiş ona layık olmak gerek . Gelişim bütündür , yürümediğinde endişeleniyorsak yaşının gerektirdiği konuşma becerisi yoksa o zamanda endişelenmeliyiz, Sende demişsin 2 yaşı beklersin uzamana gidersin diye burda 3 buçuk yaşına kadar bekleyen var , ona bekle diyenler bile var bu normal mi sence ? Dil gelişimi bu kadar önemsiz bir şey mi ? iletişim hayatımızdaki en önemli şey. İnsanlar istiyor ki hiç bir şey yapmasınlar hatta gelişimine engel olsunlar (ekran) çocukları hemen konuşsun birden bülbül olsun. Soruyorlar ne yapmalıyım diye uzun uzun yazıyorum kimisi cevap bile vermiyor , ya da ay işte yapıyorum falan işlerine gelmiyor bazılarının kolay yolu arıyorlar. Çocuk emektir arkadaşım emek , konuşacaksın , ne gerekiyorsa yapacaksın sonradan başını vurmamak için gerekirse uzmana da götüreceksin .
He bu arada öyle arkadaşların dediği gibi instagram facebooktan görüp bilgi vermiyorum araştıyorum, okuyorum.