H12345 Ben de yıllarca özel sektörde çalışmış ama ara ara kpssye de çalışmış, şimdi ise bebeğini büyütürken tekrar ama ciddi bir şekilde kpssye çalışan bir öğretmenim.
Birkaç arkadaşın da dediği gibi önlisans lisansa göre bir tık daha kolay. O yüzden yapabileceğinize kendinizi inandırın.
Sınavınıza daha 7 ay var. O 7 ayda neler neler başarılır.
2016 kaynakları çok eski. Buna emin olabilirsin. Ama yeni konu anlatımlı almana gerek yok.
Youtubedan tüm konuları izleyebilirsin, istersen not alırsın.
Türkçe için Aker Kartal, Yelda Ünal
Matematik Mehmet Bilge Yıldız, İlyas Güneş
Tarih Ramazan Yetgin, Aydın Yüce
Coğrafya Engin Eraydın, Bayram Meral
Vatandaşlık Erdal Kesekler, Emrah Vahap Özkaraca
Her ders için yukarıda 2şer en beğenilen seçenekleri sundum. Her birinden kendine hitap edeni seç ve konuları dinle.
Sene sonuna doğru tekrar videoları çekilince de diğer hocadan tekrarları dinle.
Her dersin her konusu bittiğinde de aç soru bankasından sorularını çöz. Hepsinden 1er 2şer soru bankası bitirdikten sonra yine her dersten branş denemesi çöz, en son da genel deneme çöz.
Bu süreçte de konu anlatım yine de istersen konu anlatım, soru bankası, branş denemesi ve genel denemeler için telegram da bir sürü kaynak var. Kpss gruplarına katıl. Üstelik 2023, 2024kaynakları çoğu.
Tüm bu dediklerimi ciddi anlamda yap, derece çye girmen bile garanti Allah’ın izniyle.
E o zaman sen neden atanamadın diyebilirsin. Ben sadece bir kere adamakıllı çalıştım. Onun dışında başka başka sebeplerden yarım bıraktım süreci. Gkgy, eb sonuçlarım çok iyiydi, öabtde batırdım. Üstelik öabt netlerim de yine yüksekti ama bizim alandakiler Bordo bereli olduğundan ve neredeyse fullediklerinden o netler bizde puan düşürüyordu anca.
Bu süreçte de cidden emek ver ve çocuğunun zamanından çaldığına değsin. Eşin de cevabını almış olsun.
Ve şu da bir gerçek ki eşin haklı yine de. Ben bile kendim için öyle hislere kapılıyorum bazen. Eşim bana bunları söylese ona kızamazdım. Ki ben bu süreçte hep bir şeyler yaptım ya da özelde çalıştım vs.