gze01 Arkadaşlar merhaba bebeğim tam 5 aylık oluyor yarın ek gıda olarak ne verilebilir tecrübeli anneler bilgi verirse sevinirim
sokaklahmacunuu gze01 biz 5 ay 5 gunluk doktor tavsiyesi ile basliyoruz yarin ama 3 gun kuraliyla yogurt kabak vs tadimlarla baslayacagiz 3 gun yogurt 3 gun kabak gibi tadimlar
YoncaGulce gze01 eğer doktor onay verdiyse kabak havuç patates balkabağı şeklinde 3 gün kuralı yapın diğer sebze ve meyveleri de sırayla aynı şekilde pütürlü olacak şekilde verin bu arada zeytinyağı eklemeyi unutmayın alışık olmadıkları için kabız oluyorlar
sokaklahmacunuu gze01 ve kesinlikle tadimla baslayin bir cay kasigi ilk gun iki ci gun tatli kasigi ucuncu gun bebek reddedene kadar verebilirsiniz 3 gun kuralinile tadim sadece tadim yaptiracaksiniz
sokaklahmacunuu gze01 bence doktorunuza danisin her cocuk bir degil 5 aylikken hazir ek gida icin cok canli bir cocuk ister artk dedi bize belki sizede oyle der belki de 6. Ayi bekleyin der ikidir gittigimde basla diyor doktorum ve cok guveniyorum kendisine o yuzden basliyorum yoksa 6. Ayi kesinlikle beklerdim
Aslnakn Bizde 5 aylığız 1 haftadır basladık azar azar yiyebileceği her sebzeden veriyorum su ana kadar bi sıkıntı yasamadık
Aslnakn gze01 kabak, havuç, tatlı patates, yoğurt, avakado bunları verdim şimdilik miktarı kendisi ne kadar yerse o kadar veriyorum zorlamıyorum zaten yediği de 1 yemek kaşığı kadar
ikiprensannesi0 gze01 öncelikle yoğurt ver günde 1 öğün 3 gün olarak sonra havuç bal kabağı yeşil kabak patates elma armut muz ayva avakado yumurta sarısı bebek peyniri bu şekilde ilerlersin herşey 3 gün vericek alerji yoksa karıştırabilirsin mesela 3 gün havuç versin bu gün kabak günü havuç ve kabakli çorba yapip verebilirsin vitamini gitmemesi için buharda haslamani tavsiye ederim
tugkee ikiprensannesi0 bişey sormak istiyorum benim bebgimde 6 aylık oldu ek gıdaya gectik doktor tavsiyesiyle dün patates puresi verdim cay kaşığıyla ama dunden beri cok aglamaya basladi onla ilgisi olabilirmi
Aslnakn gze01 evet ilk önce tek tek haşladım mesela bir gün kabak bir gün havuç haşladım buharda sonra çatalla ezip çok az zeytinyağı kattım o şekilde verdim daha sonra hepsini ayrı tattıktan sonraki günlerde birleştirip verebilirsiniz
ikiprensannesi0 tugkee patates tek başına kabız yapar havuç tek başına kabız yapar uzerone yoğurt zeytinyağı ilave etmelisiniz her yediği şeye zeytinyağı mutlaka koyun kabız olur yoksa bünyeleri henüz alışkın değil farklı bir besine o yüzden yediği şeyler tabii ki kabızlık yapabilir gaz yapabilir karnın ağrıtabilir �lk başlarda az az ve bol zeytinyağlı verin kabızlık düzelince normal öğünlere zaten geçersiniz
tugkee ikiprensannesi0 anladım teşekkür ederim zeytinyağ koymustum ama az geldi dikkat ederim bugün 2 gün patatesi öyle veririm bide
tugkee ikiprensannesi0 su olayı nasıl oluyo doktora sormayı unuttum gün içinde nezaman su vermeliyiz mesela yada veriliyomu
ikiprensannesi0 tugkee şimdi bunu yazmaya gelecektim unutmuşum eklemeyi ek gıdayi yedikten sonra mutlaka su vermeliyiz günlük miktar 100 120 ml arası içebilir