nurozturk0318 Kızlar 6 ay 17 günlüğüz ev yapımı yoğurt sevmiyorum tadına bakmadan yedirdim ekşimiş midesini bozdum, süzme yoğurt aldım yasak olduğunu öğrendim. Allah için yardım edin ne alayım
agustosta nurozturk0318 pastörize süt alın marketten gğnlük cam şişede bebeğiniz için mayalayın. Taze taze ev yapımı yesin yavrucak
sokaklahmacunuu nurozturk0318 bende ilk kez baslamayi dusunuyorum ogluma doktorumuz gunluk sise sut alabilirsin yada cok guvendigin ambarlar varsa taze sutte alabilirsin demisti buradada cok okudum activia ile mayaliyorlar bende oyle yaoacagim gunluk sise sut ve acrivia ile deneyecegim eksimemesi icin de sut tam sogumadan ılımadan mayaladiginiz icin eksimis olabilir sicakken mayalanirsa eksir birde annemler babannemler hep mayalar ustunu kapatir orterler 4-5 saat sonra alir dolaba atarlar ama ılık mayaladigimiz icin sicak sut tencere veya kavanoz kapagina buhar yapiyor o buharda kapakta su damlaciklari yogurda dusuyor sulu yogurt oluyor biraz ben kavanozlara mayaliyorum kapaklari acik calistirilmamis firinda bekletiyorum sonra mayalaninca kapaklarini skıp dolaba atiyorum tas gibi oluyor :)
Taze_anne34 nurozturk0318 ben yapamadığım zamanlarda migrosta eker in probiyotik yoğurdu var veya pınarın organik yoğurdu var bunları yedirmiştim ve labne olarakta yine migrosta biogurme markasının labnesini yedirdim doktor tanıdığım verebilirsin demişti
Mediinee sokaklahmacunuu Merhaba ben bebeğime activia ile mayaladığım yoğurdu 3 gün kuralıyla 3 gün artırarak yedirdim ama çok fazla gaz oluştu sürekli karnı gurulduyor.Sizce alerji olmuş olabilir mi ne yapmalıyım bilmiyorum
nurozturk0318 Taze_anne34 heh işte en kafama yatan cevap çok saolun mayalama yapamadığım zamanlarda çok yardımcı olacak inşallah teşekkür ederim
Taze_anne34 nurozturk0318 ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 🙏🥰 sağlıkla afiyetle büyüsün bebişlerimiz 🦋
sokaklahmacunuu Mediinee merhaba ben peynirci babadan sut alip ev yogurdu yapan komsumdan maya alip yaptim bir sure simdi kayinvalidem yapiyor zaten ayni binadayz ondan aliyorum o gezen arabalar varya acik satilan sutler koyden getiriyor bir tanidik ondan aliyoruz sutu oyle mayaliyorum bayiliyor oglum activia ile bir kez denedim ya olmuyor yada ben beceremedim icime sinmedi yedirmedim onu bebegime ne yalan soyliyeyim en iyi yol bildigin yol gibi geldi bana
sokaklahmacunuu Mediinee gaz tek basina aerhi belirtisi degildir bence tabiki bende bilemem ilk cocugum benimde 7 aylik suan ne desem yalan olur ben bu sekilde ilerliyorum sadece onu oaylasmis olayim sizinle ☺️
Mediinee sokaklahmacunuu Teşekkür ederim paylaştığınız için benimde ilk çocuğum 3 gün sonra 6 aylık olacak o yüzden tereddüt ettim biraz😊
agustosta alpikooo ben şehrimdeki çiftlikten jersey alıp mayalıyorum. Ama nedense bebekler için bi kaçınılıyor çiğ sütten. Güveniyorsanız aldıgınız yere bence sorun yok. Ama marketlerde de etiket okuyarak pastörize alabilirsiniz hazır yogurdun da arkasına bakın lütfen. Hazırdansa pastörize en iyisi bence. Mayam hep oluyor hep yaptığım için ama yine mandıra süt satan bir yerden temin edebilirsiniz. Marketteki mayalara güvenilir mi bilemedim. Koruyucu vs olabilir net bilgim yok
Mediinee alpikooo Evet probiyotik ve yoğurt mayası yazıyordu üstünde.Gereğinden fazla çalıştırdı bağırsaklarını sanırım
gedk12 Ben eşimin halasından maya almıştım. Nohut ile kendi üretmiş cidden mükemmeldi ama kaybettim mayayı. Bebek mağazalarında satılıyor mayalar onlarda cok güzel oluyor. Ama internette nohut ile mayalama videoları var yapabilirsiniz.