vildanzeynep sizinki henüz küçük olduğu için uyku-uyanıklık sürelerini bilemiyorum yani bizim o dönem pek bi düzenimiz yoktu. 7,5 aylıkken aldık biz eğitimi. Evet mesela iki saati doldurduysa uyandırıyordum süreyi pek aşmıyordum hastalık durumları haricinde. Rutin olarakta el yüz yıkama, bez değiştirme (bezi dolu değilse yine de açıp kapatıyordum) gerekiyorsa üst değiştirme, perdeleri kapatma, baba evdeyse babaya iyi geceler deme, evdeki eşyalara oyuncaklara iyi uykular diyerek odasına götürüyordum yatağına yatırıp emziğini veriyordum 1-2 dk içinde uyuyordu. Şu an 22 aylık uyuması 5-10 dakikayı buluyor. Eğitim içinde tamamen bebeğe bağlı bir durum diyebilirim. Benim oğlum çok sakin uysal bir bebekti o yüzden hiç ağlama olmadı 3 günde düzen oluştu (öncesinde ayakta sallanarak uyurdu) bir de eğer uyku eğitimi düşünüyorsanız gerçekten ne kadar erken o kadar iyi oluyor. Mesela ben 10-12 aylıkken falan veremezdim çünkü huyu suyu çok değişmişti eski sakinliği yoktu. Bir de algıları daha çok açıldığı için büyüdükçe daha zor olur