Monaroka O düşünceye kapılırsanız mama verirsiniz sonra bebeğiniz biberona alışır ve sizi reddeder. Bu sefer sağıma başlarsınız sağımlada bir süre sonra sütünüz gittikçe azalır ve komple mamaya dönmüş olursunuz. Midesi ne kadarcık ki doymayacak? Mamayı verince susar bebeğiniz çünkü şeker oranı çok yüksek binevi şeker koması aslında. Anne sütü sindirimi çok kolaydır siz 6 ay dolana kadar gündüz en geç 2 gece en fazla 3-4 saatte bir emzirmelisiniz. Ben öyle yaptım ve emzirme danışmanı bunu öneriyor. 6 aya kadar gece hep kalkıp uyandırmadan besledim gece sütü çok faydalı. 6. Aydan sonra kendisi kalkıyor emmek için. 9. Aya gireceğiz bazen hiç kalkmıyor bazen 2-3 oda dişlerden dolayı. Lütfen pozitif düşünün. Doyma kriteri 40 I çıkana kadar günde 3 kere 1 TL büyüklüğünde kaka yapması,40 ından sonra 24 saatteki toplam çişli bezlerinin ağırlığı bir paket margarin ağırlığında olmalı. Eğer bu kriterleri karşılıyorsa boş yere kuruntu yapmayın sakın durduk yere sağım yapıp sütünüzü kontrol etmeyin. Aktif emen bebek varken sağım yapmak (işe başlatılmayacaksa) hem tazyik oluşturuyor hemde memeler sağıma alışık olmadığı için ilk çıkan sütten annelerin morali bozuluyor. Sağıma alışık olmayan memeden süt çıkmaz 👍🏻