Merhabalar. Oğlum 3.5 yaşında ve kıpır kıpır asla yerinde duramayan bir çocuk. Kreşten sürekli etkinliklerde asla yerinde oturmuyor hep hareket halinde şeklinde geri bildirim alıyorum. Genel olarak sabırsız ,yerinde duramayan ,koltuk tepelerinden inmeyen bir çocuk. Son 2 aydır sürekli vurma eğiliminde aynı zamanda. Okulda hiç bir arkadaşına yapmıyor bunu sadece evde bize yapıyor. Sürekli üstümüze atlayıp kafa atıyor zıplıyor. İstediği bir şey olmadığı zaman çılgına dönüp sürekli vuruyor. Durmak bilmiyor hani bir çocuk 1 saat koşturur sonra sakinleşip oturur ya 3 saat delirmiş gibi koltuklarda atlayıp ter içinde kalabilecek kadar enerjiye sahip. Dışarıya çıktığımızda tehlikeli davranışları yok. Elimi tutar söz dinler. Bir arkadaşımla buluştuğumda yarım saat sorun çıkarmadan oturabilir ama evde içinden bambaşka bir çocuk çıkıyor. Sürekli oyun oynayan ilgili bir anne babayız ama tükenen noktasına geldik.
Pedagoga , çocuk psikoloğuna götürdüm hiperaktivite tanısı almadı. Genel olarak sınır koyamayan bir aile olduğumuzu ve bundan kaynaklı bu davranışların olduğunu düşünüyorlar. Sınır koymayı deniyorum yok başarılı olamıyorum 3 aydır yıprandım artık. Böyle bir çocuk büyütüp başarıya ulaşan ebeveynler hikayenize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.