iyiki 3 gün kuraliyla tek tek başladık ilk 3 gün yogurt denedik alerji yoksa yogurda sebzelerin yaninda devam ettik. Sonra sebzeler sirayla patates havuç kabak tatlı patates balkabagi pirasa brokoli avokado ispanak semizotu vs. Mevsime uygun sebzeler iste ne uygunsa ben şu şekilde yaptım yani doktor böyle söyledi 3 gün yogurt denedik sonraki 3 gün patates+yogurt+su+meme ya da mama sonraki 3 gün havuç+yogurt+su sonraki 3 gün sıradaki sebze +yogurt +su vb bu şekilde devam ettim. Sebzeler bittikten sonra meyveler yine tek tek ama bunları 2 gün denedim elma+yogurt+su sonraki 2 gün armut+yogurt+su böyle yaptık sebzeler bittikten sonra lor peynir labne deneyebilirsiniz. Bunlar bittikten sonra kahvaltı şeklinde lor peynir yumurta sarısı zeytin ezmesi yapabilirsiniz doktorunuz uygun görürse ıhlamur verebilirsin. Sonra çorbalar denediğin sebzelerden çorba yapabilirsin tavuk suyu çorba yapabilirsin (herhangi biseye alerjisi varsa ilikli kemik suyu alerjiyi arttırabilir ) sonra tahıllarla çorba yapabilirsin. Sonra normal yiyeceklere geçiş yapcak zaten kuzu kiymasiyla kofte, bebege uygun balik vs bu şekilde en sonda bakliyatlar disi yoksa ezerek ver. Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla ezip üzerine 1 2 çay kaşığı zeytinyağı koy kabız olmasin. Meyveleri cam rendede rendele yine zeytinyağ koy. Pure olarak verme hiçbir şeyi pütürlü yedir pureye alışırsa Bi daha katı gıdayı kabul etmeyebilir. Alerji besinleri öğren doktordan onları verme. Suyu mutlaka teklif et bebek bardağıyla kabul etmezse kasikla icirmeye çalış. Günde yarım çay bardağı su içmesi yeterli olur.