Minikanne07 Kizlar market KEFİRİ kullanıyor musunuz kızım 1 yaşında kullanabilir miyim ? Kendim yapmayi bilmiyorum
Busra2089 Minikanne07 6.ayından beri altınkılıç sade kefir içiriyorum en doğalı o araştırmıştım o zamanlar. Şu an 20 aylık hala veriyorum o da çok seviyor ama sade olmasına dikkat edin meyveliler şeker dolu.
Lolik Minikanne07 6.aydan beri kullanıyorum. Bir doktor konuşmasında kefir yoğurt gibi değil hazırı da evde yapılanıda aynı demişti ona istinaden hep aldım kullandım
Lolik Minikanne07 laktozsuz altınkılıç alıyorum genelde her markette var ,sadece büyük değil tek içimlik almaya özen gösteriyorum 17 aylık olucak oğlum onu iki üç seferde anca bitiyor o yüzden 200ml olanlardan alıyorum bozulmasın diye
Nurseda19- Minikanne07 merhaba bende altınkılıç küçük şişelerden alıyorum iki güne bitiyor bugün aldım daha file marketten
MeetJoeBlack Ben de başka bir şey sorayım. Ben oğluma hiç soğuk içirmedim ve kefiri de soğuk içirmedim önce çıkarıp tezgahta bekletiyorum ama genelde açtığımda ya köpürüyor ya da ekşimiş oluyor içirmiyorum. bunun için bir çaresi olan var mı ?
ftmnr1523 MeetJoeBlack aslında soğuk icirmeniz daha sağlıklı. Çünkü tezgahta bekleterek soğuk zinciri kırmış oluyorsunuz ve bozulmasına zemin hazırlıyorsunuz. Hem bunu önlemek hem de lezzet, damak tadı açısından soğuk tüketilmesi daha iyi.
MeetJoeBlack ftmnr1523 evet ama maalesef ben kendim dolaptan çıkan bir şeyi direkt tüketemezken oğluma da veremiyorum.
SetenayCo Minikanne07 Kendim mayalıyorum ve dünyanın en kolay işi diyebilirim. Vivo toz kefir mayasını 30 derece sıcaklığındaki süte karıştırın şişeyi çalkalayın 16 saat kadar tezgahyita havluya sarılı şekilde bekletin. Süre dolunca şişeyi tekrar bolca çalkalayıp buzdolabına koyun. Afiyet olsun 🥰