Kbrnhr Bebeğim 9 buçuk aylık. Bugün doktora gittik öksürdüğünğ söyledim ama iburamin dışında öksürüğü için ilaç vermedi. 1 ay önde de domuz gribi atlattık tekrar antibiyotik kullanmak istemiyorum ki zaten hiçbir ilacı yutmuyor. 9 buçuk aylık bebek için neler önerebilirsiniz? Forumdaki diğer başlıkları da okudum ama bebeğimin ayına uygun olmadığı için kullanılan yöntemlere emin olamadım.
Kbrnhr Kbrnhr öksürürken bazen peş peşe öksürüyor uzun dürüyor. Burnu henüz tam tıkalı değil ama ara ara tıkanıp uyanıyor
Papatyam__ Kbrnhr geçmiş olsun. Bize de iburamin vermişti doktor. Ama prospektüsü okuduğumda 2 yaş altı kullanmayınız yazıyordu kesinlikle daha vermedim… instagramda Dr. Rıfatcan öztürk doğal öksürük kürleri var belki işinize yarar. Bir de o aylarda sarımsağı ezip üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyardım ve ayak altına sürer çorabını giydiririm bizde işe yarardı inşallah fayda olur 🤲🏻
birprensannesi0208 Kbrnhr Baş ucuna uyurken özellikle akşamları bir adet soğanı ortadan bölüp içine 4-5 adet karanfil tanesi batırıp koyuyorum ben nezaman öksürse 1-2 güne toparlanıyor gecenlerde 5 aylık oğlum beonşit oldu 2 gün yaptım 3. Gün öksürük baya azalmışdı. Ayak altını uyurken limon sürdüm coraplarını giydirdim öylece uyuttum onunda faydası oluyor. Görümcem de zeytinyağını ocakda ısıtıp sonra altını kapattıp içine karabiber atıp karışdırıp sırtına ve gögüslerine sürüyormuş o da fayda etmiş cocuklarında bunları deneyebilirsin
mrv__1234 Kbrnhr burnunu yatmadan önce mutlaka, gece uyanıyorsa yine ve gün içinde de sık sık yıkayın serumla, ve evin nem dengesini %50 nin üzerinde tutun, ben faydasını gördüm. Ki doktorlar direkt burnunu açıyo musun diye soruyor gittiğimizde
Leslunetteroses Ayak tabanlarına hafifçe ılıtıp içine sarımsak rendelediğiniz zeytinyağını soğuduktan sonra sürüp , çorap giydirip öyle yatırın. Çocuklarıma hep öyle yaptım. Kokusu dışında bir zararı yok en azından
Kbrnhr birprensannesi0208 Çok teşekkür ederim benimki de bronşit başlangıcındaymış. Deneyeceğim dediklerinizin hepsini.
birprensannesi0208 Kbrnhr rica ederim cnm umarımd faydasını görürsün devamlı burnunu da temizle kaynamış suyu soğutup şırınga ile burnunu temizliyordum ekstradan
Leslunetteroses Kbrnhr karabiberi yalnız az koymak gerek yakabilir. Zeytinyağı karabiber sırta ve göğüse sürüp üzerine minik bir yün parçası koyup uyutmakta işe yarıyor. Anneannem yaptırırdı falan baya eski.
Leslunetteroses Kbrnhr bir kepçeye zeytinyağ koyup çok az ocağa tutuyorum ezilmiş sarımsağı atıp ama sıcak olmuyor. Bebeğe sürene kadar zaten soğuyor. Sarımsakla özdeşleşiyor bence bu şekilde. Bir minik kavanoza yapıyorum bi kaç gün öksürük gecene kadar sürüyorum. Doktora Tabiki götürmek gerek. Bu böyle bence kesinlikle faydalı ve yardımcı bir şey. En azından yan etkisiz bence
Meri-Mel Kbrnhr Akgunluk sakizini yakıp buharına tuttuğum kirli yün bulunan mendili göğsüne koyuyorum gece sırtına da olabilir Rabbim şifa versin odaya soğan kesip üzerine karanfil batiriyorum kekik yağı damlattigim kaynar su bulunan bardağı odaya koyuyorum tabi yüksek çocuğa yakın bir yere