MeteYmen_Annesi canım bende aynı dertten muzdaribim ve senelerdir kesin bir çözüm bulamadım malesef kullanmadığım ilaç krem kalmadı. Benimde yağ çöz, cif, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, sıvı sabun bile alerji yapıyor ve şu an sağ elimde egzama tetiklendi yine stres de bunun baş düşmanı ben sana söyliyim bu aralar ben çok stre yapıyorum hemen tetikledi yine ama 2 çocuk olunca stres yapmama gibi bir şansında maalesef çok zor çünkü benimde 5 ve 2 buçuk yaşında 2 tane çocuğum var. Bulaşık yıkarken ocak lavabo vs silerken mümkün oldukça bulaşık eldiveni kullanmaya çalış sebze et türü şeyler doğrarken pudrasız bak özellikle pudrasız lateks eldiven hatta bulabilirsen pamuklu eldiven al kullanmaya çalış çünkü pudralı eldivende egzamayı tetikliyor bunu bana doktor söyledi. Elini mümkün olduğu kadar suya degdirmemeye çalış çünkü suda egzamaya zarar veriyo ben bir ara sağ elimin parmaklarını bile oynatamaz hale gelmiştim o derece çatlayıp kanama olmuştu iyice gerilmişti ellerim, oğlumun altını bile sırf elimi suya degdirmemek için eldivenle değiştiriyodum. Bide eğer emzirmiyosan gerçi emzirsende bişey olmaz bana aktar öyle söylemişti şahtere otu satıyorlar aktarlarda 100 gramlık poşetlerde oluyo ondan al 2 litre suda kaynat suyunu süzüp sabahları aç karnına 1 çay bardağı iç bittikçe yenile ama buzdolabında muhafaza etmen lazım çünkü dışarda çabuk bozuluyor öyle pahalı bişey değil zaten paketi 30-40 lira falandı benim kullandığım zaman şu an en fazla 60-70 lira olmuştur. Bide yemene içmene dikkat etmen lazım karaciğeri temizlemen lazım patlıcan, yumurta, domates, kızartma, gazlı içecekler, baharatlı yiyecekler, acı şeyler tüketme bir süre perhiz yap inan bana faydası oluyo