Rumeysa_18 Ppapatya07 Bebeğim 5 aylık oldu dün başladım tadıma elma rendeledim bir çay kaşığı verdim bugün 2 çay kaşığı verdim yarın 3 vericem sonra havuç Denicem
Goldgirl Selamlar oğlum 5 bucuk aylık doktor tadıma başlayalım demişti elma suyu ve püresi muz(kabız yaptı) sebze çorbası (patates ve havuçtan yaptım oda kabız yaptı) ev yapımı yoğurt veriyorum
Ppapatya07 Goldgirl benim doktorum sebze ile başlattı meyveler tatlı olduğu için sebzeleri yemeğe bilir dedi. Sebze tadımları bitince meyvelere geçeceğim. Alerjik bebeğim o yüzden gün gün yavaş yavaş ilerliyorum 🙃
Ppapatya07 Rumeysa_18 Goldgirl kabızlık her şartta oluyor sıvı ile besleniyor gıdaları sindirmesi zaman alıyor biraz sancılı bir süreç bedenleri alışana kadar biraz sabredeceğiz artık ☺️
Songlkrdmn5 Oğlum 5 aylık bügün başladım havuç haşlayıp iyice ezdim birazcık da zeytinyağı ekledim öyle verdim
Songlkrdmn5 Rumeysa_18 bizim doktorumuz bir yemek kaşığı demişti öyle verdiydim ama bir yemek kaşığından az verdim
Ppapatya07 Rumeysa_18 evet 1 çay kaşığı kadar ilk gün yumurta sarısı ile başlattı doktor sonra bal kabağı patates sonra havuç deneyeceğim. Süt alerjisi çıktığı için bebeğim de yoğurt yasak
Goldgirl Ppapatya07 kaç gün kaka yapamamsı normal acaba bizimki 3-4 günden sonra aşırı sıkıntılanıyor fitil vermek zorunda kalıyoruz 😕
Ppapatya07 Goldgirl bizim doktorumuz 10 güne kadar dedi. Ne kadar çok uyarmaya alışırsa sıkıntı oluyormuş. Bir yerde gün kurusunu suda bekletin sonra o sudan bebeğe verin kabızlık için iyi diyorlardı. Ne kadar etkili denemedim doktorunuza bir danışın isterseniz fitil yerine. Çok geçmiş olsun