Gbyrk Kızlar 24aylık bi oğlum var. Her şeyden korkuyor ve gün geçtikçe korkuları artmaya başladı. Örneğin gündüz bile bensiz başka odaya gidemiyor. Ani seslerden çok korkuyor. Gece yatarken elimle gözlerini kapatıp öyle uyuyor ve sürekli korkuyorum diyor. Bu durumu yaşayan var mı? Normal mi? Bu yaştaki bi çocuğu psikoloğa götürmem mantıklı mı? Çok çaresizim çok üzülüyorum bu duruma😩
MuhammedAlpinAnnesi Gbyrk ay yavrum çok üzüldüm okuyunca. Bir şeyler görüp korkmuş olabilir mi acaba. Bol bol her duanın başında euzubesmele çekip ayetel kürsi felak nas fatiha ihlas okuyun şifa olur inşaAllah.
Gbyrk lceLady sadece yemek yedirirken izletiyorum ama izlediklerini kontrol ediyorum. Seçili çizgi filmleri izliyor
sumeyyeuzuun_ sumeyyeuzuun_ elbette anlar oyun yoluyla bile anlaşılır☺️ psikiyatri yeterli olmasa bile çocuk gelişimci mutlaka görsün.
lceLady Gbyrk İzlediklerinden ötürü olabilir diye düşünüyorum ben Büyük cocugum bir köpekten korkardı küçükken Bize sacma gelebiliyor ama onlar için sanırım zihinde baska türlü canlanıyor
melek72 Gbyrk yanlış anlamayın sadece soruyorum bir yerde okumuştum benim çok sevdiğim bir hocamda vardı çığlık atan bebeklerin sebeblerinden biri de yakınını veya anne babasını çıplak gördükleri vakit çığlıklar atan korkan bir çocuk oluyormuş..
_mmom Gbyrk çocuk psikoloğuna götürebilirsiniz tabii ki çok normal . Bebeğim 24 aylık olunca genel görüş için ben götürdüm şahsen. Böyle bir problemde de danışılması gerekir gibime geldi. Ben de çok ilgiliyim böyle şeylere bildiğim kadarıyla oyun yoluyla aşabilirsiniz. Şöyle ki mesela korktuğunu söylüyor neyden korktuğunu sorun aa evet ben de korktum deyin sonra da korkusunu nasıl yeneceğini gösterin. Yani korkuyor ve korkusuyla ne yapacağını bilmiyor sonrasını sizden öğrenecek. Diyelim yatağından korkuyor elini tutun beraber yatağına gidelim mi deyin ben de korkmuştum ama seninle elele tutuştuk buraya geldik bakalım korkulacak bişey var mı hala korkuyor musun gibi gibi yani korkusunu bastırmak değil onun hakkında konuşmak gerek duyguyu isimlendirmek sonrasını yönetmek gerek diye biliyorum işinize yararsa
Gbyrk _mmom yani kapı sesinden korkuyor, aniden gelen bir sesten korkuyor, karanlıktan korkuyor, ama gündüz de korkuyor anlamıyorum ki. Üst kattan gelen ayak seslerinden korkuyor. Aynı odadayken bile ses duyunca korkuyorum deyip yanıma geliyor.
_mmom _mmom fiziksel ve psikolojik yanında olmalısınız korkusu hakkında önlemleri birebir siz alırsanız korkuları artar çünkü kaçıp size sığınmayı seçer uyurken ellerimle yüzünü kapatıyor dediniz mesela neden kendi elleri değil de sizin elleriniz çünkü size sığınıyor tek başına da korkusunu aşabileceğini bilmesi gerek ama sizden kopuk olarak değil örneğin ben de korktum deyip kendi ellerinizi yüzünüze kapatın onun da kendi ellerini yüzüne kapatmasını sağlayın gibi gibi ben öyle biliyorum sizden öğrenecek nasıl aşması gerektiğini
_mmom Gbyrk ses geldiğinde neymiş bu ses aa komşularımızın sesiymiş hala korkuyor musun deyin mesela korkuyorum derse onun da ses çıkarmasını sağlayın komşularımız da bizi duydu, duyduğumuz ses de böyle gibi tanımlar yapın yani somutlaştırın bence