merveats Oğlum 5 aylık, doktorumuz alerjiden şüphelendigi için bizi ek gıdaya başlattı, bugün 4. Gün ama verdiğim havuç püresini hep diliyle dışarı itiyo, bu refleksi henüz geçmemiş, bu zamanla kaybolurmu
Asyalin merveats bizdede alerji vardı doktor 5buçuk aylıkken tadımlara başlat demişti ama kesinlikle işkenceydi yani bende bıraktım bi süre 6 aylık olunca başladım bi tık daha kolaydı en başta yine bi garipsiyo ama 5 aylıkken henüz hazır olmuyolar sanırım
Ballilokmam11 merveats benimm kizim 6 ay 1 haftalik ve o da ayni diliyle itiyor ama devam ediyoruz 6.ayda basladik ama soyle dusunun bugune kadar ya anne sutu aldilar ya mama onlar icin cok farkli bisey bu ek gida isi ki kizim memede cok istahli ama ek gidadan kaciyor resmen alisacaklar
DenizAlyaa merveats ilk tadımda çatalla ezmek olmaz bence yani doktor söylemiş bişey de demek istemiyorum ama daha ayını da tamamlamamış hem erken başla hem püre yapma 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Bu arada ben de tadınlara erken başladım yemediği şeylerin içine kendi sütünüzden karıltırabilirsiniz( ya da formül mama) daha kolay yiyorlar sevmediğinde diliyle iter hoşuna giderse yapmaz benim kızım 8 aylık hala diliyle itme yapabiliyor toksa veya begenmesiyse yani zamanla geçen bişey değil tadını sevdirmeye çalışın. Birde dik kturabiliyor mu oturamıyorsa ek gıdaya başlamak yanlış diye biliyorum yutkunma açısından
merveats Asyalin 6 aylık olunca yiyormuydu peki ,bide sadece çatalla ez dedi doktor , pütürlü olunca hiç yiyemiyoki hep tükürüyo
Asyalin merveats evet 6 aylık olunca nispeten daha rahattı tadımlarda çatalla iyice eziyordum ama çorbaya yemeğe geçince uzunca bi süre hep mama kıvamı devam ettim korktum😅 hatta böyle alışırsa yemeği öğrenemez dedi herkes ama aldırış etmedim o an öyle rahat hissettim çünkü ki iyiki aldırış etmemişim herşeyin zamanı varmış şuan 16 aylık maşallah eline ne versem yer
merveats Ballilokmam11 benim oglumda anne sütünde çok iştahlı ama bu ek gıdada pek iyi değiliz, inşallah zamanla alışır
merveats Asyalin evet insanlardaki her şeyi erkenden yaptırmaya çalışmak neden anlamıyorum zaten, maşallah ♥️ yorumunuz rahatlattı beni teşekkür ederim
merveats DenizAlyaa yani pütürlü veremedim zaten henüz, evet iyice anne sütüyle sulandiriyorum öyle yiyebiliyor şu an sadece,destekli oturabiliyor ama kafasını dimdik uzun süre tutamıyor, daha 5. Ayını yeni doldurdu