Masalinannesiii öncelikle alerji durumunu tespit etmek amacı ile 3 gün kuralını uygulayın. Azar azar miktarı hafif arttırarak aynı yiyecekten 3 gün boyunca verin. Bir sorun olmazsa Bebeğinizin beslenme listesine o yiyeceği ekleyebilirsiniz. Bizim bir hafta falan deneme süreci oldu. Az Az verip gözlemledim. 4 ay 7 günlük olduğunda tam anlamı ile öğün olarak vermeye başladım. Benim 4. Ay da başlayıp öğün olarak verdiklerim ev yoğurdu ( içine elma rendeliyorum genellikle. Bazen de muz eziyorum, bazen pekmez koyuyorum) patates havuç pirinç den oluşan sebze çorbası, (mevsimine göre 6. Aya uygun sebzelerden deneyebilirsiniz) yoğurt çorbası, Brokolili yoğurt çorbası, balkabaklı yoğurt çorbası, un çorbası ( çorbalar Çok sulu değil kıvamlı olsun. Biraz katı olsun yani) İlikli kemik suyu kaynatmıştım. Buz poşetlerine koyup buzluğa kaldırdım. Bi küp atıyorum mutlaka çorbalarının içine. Çorbası piştikten sonra üzerine bir Çay kaşığı zeytinyağı damlatıyorum mutlaka. çorbalar ve yoğurt genellikle öğlen öğününde veriyorum. Sabahları genellikle suda pişirdiğim irmiğin içinE yumurta sarısı, kendi yaptığım tuzsuz peynir ( kesik sütten yapılıyor) peyniraltı suyu, pekmez, çekilmiş ceviz karıştırıp veriyorum. 2 günde bir avakado ezip karışTırıyorum içine. kafama göre meyveli muhallebi falan yapıyorum. Tok tutuyor ve seviyor. Öğün aralarında mama içiyor. Her beslenmeden sonra mutlaka su verin.. bu yazdıklarım benim kızımın en sevdikleri. Geçen hafta kilo boy olarak gelişimine baktı doktor, aynen devam bu şekilde dedi. Yani her Bebek bir değil tabi. Kimisinde alerji olur, kimisi sindirimde problem Yaşar, kimisi de benim kızım gibi çok sever ve hiç bi problem yaşamaz. Bunu yaşayarak deneyimleneceksiniz.