Rabiaca Benim bebeğim de 8 aylıkken bıraktı mamayı kendi kendine. Ek gıdaya başlamıştık. Uykudan önce de meme emiyordu. Doğduğundan beri mama ve meme şeklinde besleniyordu. 9 aylık şimdi 1 aydır hergün yemek pişiriyorum onun yiyeceğine göre mutlaka etli kemik suyuyla, kıymalı ve sebzeli. Kahvaltısında yumurtasını hep bir şekilde veriyorum. Çorbalarını yine besleyici şeyler koyup pişiriyorum. Meyvelerine ceviz ve pekmez ekliyorum. Yemek yemeyi seviyor bence o yüzden mamayı bıraktı, çünkü daha ek gıdaya geçmeden önce bile her yemekte bizimle masada otururdu ve masaya bakıp ağzını oynatırdı. Geçtiğimiz ay kontrolünde doktora söyledim mamayı bıraktığını, gelişiminde bir sıkıntı yok dedi. Evet mama dönemindeki kadar hızlı bir kilo alımı olmayacak bence; ama yediklerinden yana içim rahat, besleyici şeyler pişiriyorum. Büyük tuvaletini de günde 2-3 kere yapıyor. Yani doyuyor bence. Tabi diğer aylardaki kontrollerinde durum daha da netleşir. Öğün olarak bebeğiniz yiyorsa ek gıdasını çok da mama yemiyor diye üzülmeyin bence. Bebeğim biraz da anne sütüne devam ettiği için çok mama taraftarı değilim bende.