merveats Ek gıdaya bugün başladık daha, alerjisi olduğu için havuçla başladık, doktor çatalla ez dedi ama çok pütürlü kalıyor öyle tavsiye alabilir miyim daha pürüzsüz nasıl yapabilirim
Newmother07 merveats havucu haşlayarak yedirebilirsin haşlanınca daha kolay ve yumuşak olur iyice ez çatalla
livanurvealpinannesi61 merveats siz çatalla ezip vermeye devam edin zamanla alışır püre vermek yanlış
Artemiss_ merveats çatalla ezdim verdim hep yumuşak oluyor zaten. Pütrsüz vermeyin çok nasıl başlarsa öyle gider canım
Gizmokzilla merveats öyle pütürlü kalmalı zaten diğer türlü püre yaparsanız ileride pütürlüyü reddeder ben de öyle çatalla ezip pütürlü yedirdim hep ✨
Ceylin_mira Bizde 6 aylığız başladık ek gıdaya Banada çatalla ez blender kullanırsan çok pürüzsüz olur sonradan pütürlü yemez dediler Bnde çatalla da ezerek verdim ama kızım asla kabul etmedi yemedi hiç bir şey öyle bende pürüzsüz yaparak veriyorum gayette güzel yiyor 😍
Ceylin_mira merveats biz 5 buçuk aylıkken başladık tadımlar bitti şimdi hafiften karışım vermeye başladım 🧸
ozlemcyhn merveats Çok pişirip çatalla ezin yine gerekirse olmadığında çok az porsiyon olduğu için bardakla ezin.ben hiç püre vermedim hep çatalla ezdim şuan baya pütürlü yiyor 8 aylık arpa şehriye yeşil mercimek gayet iyi çiğniyor püreye çok alıştırmayın derim veriyorsanız da kısa sürede hemen pütürlüye geçin çiğnemeyi öğrensin
ozlemcyhn merveats Yani korkmayın bişey olmaz dişi yok yiyemez diye düşünmek yanlışmış bu işlemi damaklarıyla da yapabilirmiş bebekler hemde konuşması içinde iyi bir etken olurmuş.Kızım şuan diş döneminde yakın zamanda tekide çıkacak direk eline biraz katı şeyleri verip yediricem yani 1 yaşına geldiğinde katı besine alışmış olmalı bence bir bebek
merveats ozlemcyhn aslında doktorun dediği gibi bende çatalla ezip vericektim ama yanımdakiler öyle yiyemez falan diyince bende tedirgin oldum , yarın öyle yapicam ama teşekkür ederim ♥️