hirambaby minibebe12 5 aylıkken doktorum yavaş yavaş başla dedi. 3 er gün kuralı ile yoğurt avokado verdim. Şimdi 6 aylığız çorbalara baharat atmadan kızıma da ayırıyorum
hpkr minibebe12 4,5-5 ayda başladım şuan beşinci ayın başlarındayız 3 gün kuralı ile devam ediyorum tadımlara. İlk olarak yoğurt verdim. Tattırdıklarım bunlar -yoğurt -patates -havuç -bal kabağı -muz -elma 2gündür de yumurta sarısını tattırıyorum
Aslaninannesi26 hpkr elma armut gibi sert meyveleri de haşlayıp çatalla ezip mi veriyorsunuz bunların sıcaklıkları nasıl oluyor acaba ?
hpkr Seyma_34 Evet haşlıyorum. Ama kesinlikle cıvık kayısı olmamalı. Hamileyken bile yasak. Katı kıvamda haşladım çatalla ezip verdim zaten ağızında ıslanınca yutabildi sıkıntı olmadı 🌸
hpkr Aslaninannesi26 cam rende kullanıyorum ben. Meyveleri böyle veriyorum 🌺 Sıcaklıklarına bakıyorum meyve zaten dolaba koymuyorum oda ısısında oluyor bir tek muzu çatalla eziyorum
yase75 Bizde 5 ay 5 günlüğüz ilk başta Yoğurt tadırdım ama şimdi bişey vermiyorum devam etmemi etmesem bilmiyorum
hpkr yase75 Bebeğiniz iştahlıysa siz yerken heves ediyorsa tadımlara başlayın bence. Zaten tadımlara 1 ay doluyor 🌺
Aslaninannesi26 hpkr haşlamadan olduğu gibi rendeliyorsunuz o zaman, bende cam rende almıştım daha geçmedikte bilgi topluyorum 😍
hpkr Aslaninannesi26 aynen haşlamadan veriyorum yanlış bilgi olmasın meyve haşlanınca belki besin değeri düşer diye düşünüyorum. Cam rendede rendeleyince zaten püremsi bir kıvamı oluyor. Ben de çok fazla araştırıyorum her şeyi 🤭 annelik işte ☺️