ya arkadaş neymiş bu otizm tanısı ya!! artık o kadar bıktım ki google’a bebeğimle ilgili ne yazsam otizm diyor. yani maşallah 6 aylık olacak bir bebeğim var 4 gün sonra. iki gün önce sadece 1 ya da 2 kere alkış hareketini gösterdim ondan beri alkıışş yapıp gösterdiğimde çoğunlukla o da tekrarlıyor. hadi diyorum kendimi şımartayım google’a yazayım hani bebeğimin ayı için bunu öğrenip de yapması erken ya gelişim açısından belki diyorum gelişimi benimkinin baya iyidir. hop bir bakıyorum otizm çıkıyor karşıma. onu geçiyorum bebeğim elleriyle gel gel hareketini çok yapar onu da 5 aylıkken falan gösterirdim hep o sıralar yavaş yavaş yapmaya başladı şimdi sürekli eli öyle, baktım google ona da otizm belirtisi diyor ahshdh sinirim bozuldu artık. az önce şeyi merak ettim bu aralar benimki sürekli kendi kendine mırıldanmaya başladı hani böyle fısıldar gibi(ba-ba de-de ge-ge) böyle şeyler yapıyor kendi kendine… Allahım bir de yine ne göreyim OTİZM. gerçekten artık sinirim bozuldu bak yemin ediyorum. hani genel olarak bebeğime bakıyorum evet %100 onunla ilgilenemiyorum bazen ama ismini seslendiğimde çoğunlukla bakar bana, göz teması vardır gülümser yaptıklarımı tekrar eder falan… yani bence gelişiminde sıkıntı yok ama bu internetteki tanımlar nedir böyle şok oluyor, artık şüpheye düşüyor insan. annelerin psikolojileri gerçekten önemliyken bunları okumak etmek berbat ediyor valla bence bize bu gidişle google yasaklansın 😔😔