Ulumila Bebeğim 2 buçuk aylık ve ben bugün fark ettim bebeğim hep bir tarafına yatıyor diğer tarafına elimle çeviriyorum ama çok zor çeviriyor , çevirdiği zaman da o tarafta sabit kalmıyor uyurken kafasını çevirdim ama sürekli yine sağa tarafa kafasını çeviriyor uykuya dalamıyor bu konuyla alakalı tecrübesi olan birisi var mı
UcuBulunamayanBant Ulumila benim oglumda oyleydi tam tur donmeye baslayinca duzeldi yatmasi simdi 4aylik kizim var oda sadece sagina yatiyor soluna yatirip sirtina yastik koyuyorum donmesin diye
Sevcan19077 Ulumila bizimki de öyle ama yattığında sola çeviriyorum sabah uyandığımda sola dönük oluyor bazen kendisi sola dönüyor ama çoğunlukla sağ tarafa dönüyor öyle uyuyor bende nedenini bilmiyorum ama egzersiz yaptırıyorum konusurken sürekli sağ sola gidip geliyorum ki iki tarafa da dönüp baksın diye
asrinhatasi Ulumila ay sürekli sağa yatıyor diye sağ kulağında üfürüm var diyip kulağına pamuk tıkayan kaynanam geldi aklıma. 2ay kontrolünde sordum özellikle de baktı. Yahu hiç kulak ağrısı çekmedin mi kulağında üfürüm olsa böyle sakin kalır mı sağa yatırmaya alıştırmışsın ondan sağa dönüyor kafası demişti doktor aisldşis. Yani bu ara sürekli sola yatırın serbest bırakmayın. Hatta dönüşümlü yatırın 🌸
Mnbj123 Benimkide ilk hafta sürekli sağa yatıyordu bi baktım alıştı o tarafa sürekli kafası o tarafa dönüyor her yatışta bir sağa bir sola yatırdım yatırırkende sırtına küçük bir yastık koy destek olur
Ulumila asrinhatasi ahahahha yemin ederim doğumdan sonra şu kocakarı bilmecelerinden hurafelerden yıldım ben de hiçbir Aslı astarı olmayan hiçbir faydası olmayan şeyler sadece bize destek olacaklarına böyle şeylerle köstek oluyorlar 😅 peki doktor bir öneri de bulundu mu çünlü benim kızım hiç dönmüyor şu an bu saat oldu sağ tarafına engel koydum yine o tarafa yatırıyor
MasalMira2023 Benimki de aynı böyle,hatta ben yazacaktım bu başlığı gördüm, 3 aylık benim bebeğim de, hep sağ tarafına yatıyor, kafasının o tarafı düzleşti, doktor sürekli tummy time yaptır dedi ama kafasını iyi tutamıyor, ben de burda bekleyim
tazemom1 MasalMira2023 Ulumila biz de aynı sorunu yaşıyorduk ben düz kafa yastığı luckybaby aldım geceleri onu kullandım bir süre problem kalkınca da yastığı bıraktık
Ulumila MasalMira2023 bende tummy time yaptırıyorum fakat kafasını yere koyuyor yine sağ tarafa çeviriyor kaldırmıyor mesela
eraysen Ulumila bir çözüm bulamadım kendi hareketlenince iyice o zaman her tarafa dönmeye başladı birde sağa çeviriyor başını demişsiniz ya sağ tarafta ne var ilgisini çeken ışık parlak renkli nesne oyuncak ses?
asrinhatasi Ulumila biraz çabala dedi sadece bana. Sağ taraftan sırtına destek koyarak yatırdım ben de
tazemom1 Ulumila evet 👍 ama bu şekilde tek tarafa yatmamayı öğrendi düzleşmeyi önledik sonra her ikitarafa da döndü
Meray2902 Bizde de ani durum vardı kafa şekil bozukluğu tedavi olup kask takılması gerekiyor dediler biz kabul etmedik kafa yastigiyla yatırdık sürekli sağa yatiyosa sürekli sola yatitmaya çalıştık 9 aylık oldu basikligi da düzlüğü de gitti
Ulumila Meray2902 benimkinde sol tarafa yatma bar sadece sağ tarafa dönmüyor sizin ki ayrı sanırım düz kafa durumu var ikisi farklı şeyler sanırım
Meray2902 Ulumila bilmiyorum ama bizde hep soluna yatıyordu ceviriyoduk kafayı tekrar sola ceviriyordu