Kukukrll çocukları yalnız bırakmak lazım bir noktada bende sizin gibi aynı hatayı yaptım bir okul öncesi öğretmeni olarak dogurdugum oğlumu oyuna etkinliğe bogdum sonra bir gün o kadar hastayım ki halim takatim yok böyle ölmeye yer arıyorum oğlum anaokuluna gidiyor artık o kadar bunalttı ki beni dedim kendin oyna birazda ben yalnız oynamayı bilmiyorum dedi. Okulda öğretmeni de derdi 5 yaşındaydı anaokuluna başladığında oyun beğendiremiyoruz tüm oyunları çocuksu tüm arkadaşlarını bebeksi görüyor hep herşeyin daha gelişmişini daha değişigini istiyor tüm herşeyi bildiği için yaptığımız her etkinlikten sıkılıyor zevk almıyor diyordu. Oysa ben çocuğum bir tane canı sıkılmasın diye yaptım zannettigim şeylerin dozunu o denli kaçırmışım ki çocuğumun yaratıcılığını köreltmiskm.ben üniversitede okurkan bir prof muz şöyle derdi; çocukların sıkılmasına izin verin, sıkılmak yaratıcılık geliştirir hayal dünyasını geliştirir bırakın sıkılsinlar görün bakın bir süre sonra ne yaratıcılık çıkıyor ortaya diye. Şuan bile oğlum 11 yaşında gün içinde kitap okuyor ders çalışıyor konu anlatımı dinliyor test çözüyor ezber yapıyor 3 t ile de ilgileniyor ama gel gelelim gün sonunda ben sıkıldım ne yapicam diyor hala diye bana soruyor.3 yaşında olmak üzere kızım var 8 sene sonra doğurdum ve kizima asla aynı seyleri yapmadım evet etkinlik yapıyoruz oyunlar oynuyoruz ama günün bir bölümünde muhakkak bilerek isteyerek yalnız bırakıyorum sıkılsın diye ne bileyim yemek yapicam sen oyalan diyorum çamaşır katlicam oyalan diyorum evi süpürüp silicem oyalan diyorum ve 10 dk 1 ona çaktırmadan baktığımda öyle güzel oyunlar kuruyor ki çok nadirdir kızımın ağzından sıkıldım kelimesini duymak yine okul öncesi eğitimi veriyorum dogurdugumdan beri ama asla oğlum kadar fazla fazla değil çünkü ben ogluma arkadaşlarıyla okulda öğreneceği hiçbirsey bırakmadım ona bir alan bırakmadım çok özgüvenli oldu evet ama bizimki oteye gitti ve ukala olmaya başladı ve bu da iyi sonuçlar dogurmadi herşeyin dozu güzel. En kısa sürede yolunuzdan dönün çocuğunuzu yalnız bırakın artık gün içinde işlerinizi bahane edin arada sırada