sfnr0 Merhaba hanımlar, bebeğim 5 ay 1 günlük doktorumuz tadimlara başlayalım dedi liste verdi balkabağı patates havuç deneyeceğiz sebzelerden. Haşlama aparatı olmadan suda başlasam ? Yani buharda haşlama ile fark oluyor mu?
Damlanurrr sfnr0 suda haslandiginda vitamini suya bırakıyormuş o yüzden buharda haşlayın diyordu doktorum bize
Mervetnl sfnr0 valla ben suda haşlıyorum aldım aparat ama 10 kere kullanmamışımdır. Az suda haşlıyorum çektirerek kalan az suyu da içine katıyorum açmak için.
Onemother1 sfnr0 önceden haşlama aparatı mı varmış dilediğiniz gibi haşlayın zaten tadacak yani çok bi vitamin alması şart değil anne sütünden alıyor zaten hala
Betelgeuse_ yildizmom-2023 süzgeç daha ince ama, kaynar suda haşlanınca içindeki maddeler yiyeceklere bulasabilir
Betelgeuse_ yildizmom-2023 içindeki kimyasal bileşenler kaynar su ile yiyeceklere karışabilir. Normal bir suzgecin kaynatilmaya uygun olduğunu sanmıyorum. Ama mesela pişirme aparatları buna uygun kalınlıkta yapiliyordur ve ona göre ısıya daha dayanıklıdır
anplt Benim bebeğimde 5 aylık bende sabırsızlanıyorum tadıma başlamak için doktor dediyse bende denemek istiyorum anne sütü besleniyor
sfnr0 anplt bizim doktorumuz öyle söyledi yani bilmiyorum. Sadece balkabağı patates havuç yoğurt elma ve armut var bu ay. Sebzeler haslanacak içine biraz anne sütü katılacak patatese birkac damla zeytinyağı. Hepsi 2 şer gün denedikten sonra istediklerimi karıştırıp vericem. İlk oldugu için mi bilmiyorum sabah yedik çok heyecanlı ve garip bir histi.
izd sfnr0 eğer buharda haşlama zımbırtısı yok ise alana dek az suda haşlayın demişti doktor bana.. ben ay yemez korkusu ile avent pişirici aldım ama, :))) yedi bizimki ne versek :)))
civcivoz sfnr0 haşlama aparatı yoksa çok az suyla haşlayın suyunu da çeker böylece ezerken o suyu da kullanırsınız birazcık