gulse23 bebeğinizin artık püreden pürütlüye hafif taneliye geçmesi lazım ufak ufak çorbalarına şehriye ya da pirinç atarak tanelendirebilirsiniz. Çiğnemesi var mı? Eğer çiğniyorsa yumurtayı 1 yk kadar suyla açın içine labne koyun(kendim yapıyorum ya da organik alıyorum) kıvamı epey yumuşak oluyor bu şekilde sunabilirsiniz. Parmak besinler koyabilirsiniz önüne siz de aynı şeyleri karşısına geçip elinizle yiyebilirsiniz.
Kahvaltınıza tahin pekmez, salatalığın çekirdek kısmı, pişmiş domates, biber salçasıyla ceviz kavurması, pankek, yulaf lapası, zeytin ezmesi, tuzsuz peynir çeşitleri, kuymak, avokado-labne karışımı, peynirli sebzeli muffin, içecek olarak taze sıkılmış portakal suyu ya da ıhlamur olabilir, karadut özü olabilir. İçecek bence mutlaka ekleyin ağzında daha rahat çevirdiğini göreceksiniz çay kaşığıyla ya da kendi kaşığıyla içilebilirsiniz. Yumurtayı fincanda deneyin puf puf çok güzel oluyor. Ben içine kırmızı toz biber yada sebze kurusu ekliyorum bazen mesela çok lezzetli oluyor.