aselarin İki gün önce doğum yaptım bebeğim bir göğüsümüz emiyor diğerini ememiyoe ucu yok diye Pompayla sütü sağıyorum ama böyle de göğüslerim çok süt doluyor bir zararı var mıdır
Yyagmur3 aselarin göğüs ucun uyarıldığı için süt üretiminde artıyor gayet normal. Şuna dikkat edin ama göğüs çok dolduğunda sertleştiği için bebek göğüs ucunu tutmakta zorlanıyor emzirme öncesi kısa bir sağımla göğüsü biraz boşaltıp verirseniz daha iyi kavrayıp emer. Ve ucu olmayan göğsünüzüde emzirme öncesi sağım yaparsanız göğüs ucunu çıkartıyor ya ondan hemen sonra emzirin bebeğinizi benimde bir göğsümün ucu daha küçüktü bu şekilde yapıyordum. Şunu da söyleyeyim çok yüksek vakumlu ayarda sağmayın meme ucu yarası olabilir.
gulse23 Hiçbir zararı yok aksine sütün artacaktır bol bol emzirmeye çalış sağdıklarını da ver bebeğine ki sarılık olmasın inşallah. Allah bağışlasın canım
aselarin Deleted0089 gulse23 sağdıktan sonra göğüslerim daha çok dolmaya başladı sert oldu sanki hiç boşalmıyor o yüzden korktum biraz mastit yapar mı bu beni acaba
Badesultan Manuel pompayla sağım yapınız. Eğer elektrikli pompa kullanıyorsanız sütünüz haddinden fazla artacaktır. Bu durum da göğüslerde sertlik yanma kaşıntı ve ağrı yapacaktır. Olabildiğince sık sık emzirmeye gayret edin.
aselarin Yyagmur3 pompayla yapmayınca göğüs ucumu bulamıyor yapınca da süt daha çok oluyor azalsın mastit olmayayım diye yine sağım yapıyorum sütüm fazla geliyor bebeğe yeterince emziriyorum ama göğüsüm dolu kendi kendine akıyor. Mastit olmamak için sağım yapıyorum ama daha çok oluyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
yunusbusraa Şöyle bişey duymuştum aklınızda olsun, bebeğin yavaş emmesi ve pompanın hızlı çekmesi iki farklı emme stili olduğu için vücut onu ikiz bebek olarak algılayıp daha çok süt üretirmiş, göğüslerinizin şişliği ondan olabilir
aselarin yunusbusraa pompayı bırakırsam süt daha mı az olur şimdi baya çok bebeğim emiyor doyuyor ama süt kendi kendine akıyor mastit olmaktan korkuyorum