Busrasener43 :( Benim henüz küçük 4 aydan sonra başlanıyor uyku eğitimine ama güvenli bağlanma için 6 ay sonrası daha ideal diyen araştırmacılar olmuş ben de birlaç tez okudum. 4 tane yöntem var bu yöntemleri uyguluyorlar. Eğitimler 2,500 tl den başlıyor dilerseniz sarın alırsınız. Burada uyku kısmından bakım bazılarının tavssiye ettikleri olmuş . Şuan okuduğum kitapta da yazıyor uyku rutini oluşturun diyorlar. Uyumadan önce uykuyu hatırlatan şeyler. Esneyin diyor mesela uykunun geldiğini çağrıştırsın. Uykusunu açacak şeyler olmasın oyuncak müzik tv telefon. Sakin bir ortamdan geçiş yapsın beşikte yatakta oyuncaklar olmasın diyor dönence vs. Uyku müziği olabilir diyor uyku arkadaşı olabilir diyor. Oda aydınlık olmasın diyor ama karanlık da tesiegin ediyormuş Uyku tulumu ya da her gğn duştan sonra uyuma gibi artık o yapılan şeylerle uyku vaktinin geldiği mesajı verilsin diyor. Sonra yatır kaldır ve sandalye yöntemi var en vicdanlı:) diğerleri çok vcdansız geldi. Neyse yatır kaldırda ağladıkça kucağınıza alıp sakinleştirip tekrar yatırıyorsunuz istikrarlı olcaksınız belli bir süre ki 2 sa sürdüğü oluyormuş zrmış ama işe yarıyormuş. Sonunda uykuya dalıyormuş yorgunlukran. Belli süre sonra alışıyormuş. Diğerinde de yatağı sizin yakınınızdan ayırmak gerekşyormuş başka oda salon ya da en uç yerde olacakmış bilmiyorum yazanları aktarıyorum ben de denemedim. Diyor sandalye ya da yerde oturacaksınız. Konusmayın çok diyor ama sakinleştirecekmişsiniz yanında olduğunuzu bşlecekmiş. Sonra biraz daha uzağa bşraz daha sizi göreceği şekilde hep uzağa kapıya koridora kadar o uyudukran sonra zamanla sizi görmeden uyuyormuş. Siz olmadan z