Twity Merhabalar..yarın 40 ımız çıkıyor..40 çıkarmasında bebeğin suyuna neler koydunuz???yıkamadan önce vücuduna birşeyler sürdünüz mü..neler yaptınız bildikleriniz duyurularınızı öneri olarak bekliyorum :)
aylatrn90 Ben kendim yaptım 40 çıkarmayı yüzüklerimi koydum suyun içine birde süzgeçten su döktüm başına aynı su ile kendime de aynı şekilde yaptım aslında yapmayacaktım ama gelenek haline geldiği için yapayım dedim normalde 40 çıkarması Bebek için değil anne için duşunu alıp abdestini alıp temizlenmen için
Twity aylatrn90 evet dediğin gibi geleneksel olmuş.bazen suya değişik bişeyler koyduk diyen oluyor o yüzden bu postu açtım..teşekkür ederim :)
zerrin 40 tane taş, anahtar, para, altın, gümüs,yumurta, nazarlık,zeytin yapraği, şeker, tuz daha da vardı ama unuttum.bunları kaynattım tertemiz önce bebeğim sonra ben yıkandık suyuyla:) adet olmuş
EfeninAnnesiii Bizde annem yıkadı oğlumu. 40 tane taşı okudu Bi kova suyun içine attı altın yüzükte koydu sonra 40 kepçe bana 40 kepçe oğluma ayırdı o sudan. önce oğlumu güzelce yıkadık en son başından aşağı ayırdığımız suyu döktük sonra ben yıkandım bende en son suyu döktüm çıktım taşları da bahçeye koyduk 🤗
Twity Deletedmom444 ben abdest aldım en son altın yüzük olan kovadan su dökündüm kızımıda öyle yaptık her zaman ki gibi yıkadık