civcivoz 3,5 aylikken farkettik bizde egik duruyorud o taraf donemiyordu o gun soguktu eve geldigimizde terlemisti acaba carpti mi boynu falan mi tutuldu demistik.cocuk doktoruna ciktim ultrason cektiler 2.3 fark vardi iki boyun kaslarinda bizi fizik tedaviye yonlendirdi.ama ben ilk ozele ortopedi ve travmatoloji bolumune cikardim iyi bir doktora.oda aynisini dedi ve bana fastjel adinda jel verdi 3 defa o bolgeyi ovdum ama bizim ense kismindan hafif boyle damar damar ustune biner derler ya oyle bkr sertlik hafif belli oluyordu arkadan.sonra fizik tedaviye goturdum hareketler gosterdi 1 yas oldugu icin egzersizle geciyor dedi ama benim kizim hep agliyordu yaptiramiyordum.bende aldim onune ayna koydum zeka kartlarini koydum o sira boynunu ovdum sonra arkasindan aynaya bakarak ona guldurme cabalari yaptim yeterki dursun boyun kaslari calissin diye aldim elime cingirak sag sol yukari asagi geriye falan baktirdim ne kadar dondurebilirsem sonra kontrole gittim fark 2.3 ten 0.4 e dustu ultrasonu cekene anlattim aferin sana dedi iyi yapmissin boyle yapmakla her anne yapamio falan demisti bana.sonra doktora gosterdik artik bitti say dedi bidahada hic bisi olmadi sonra zaten boyunlarini surekli hareket ettiriyorlar korkma geciyor icini ferah tut bende kafama takmistim cok sukur egzersizle gecebilen birsey.nedenini de sordum kesin net birsey yok dogum aninda,anne karninda yada sonradan olabilir dediler.cok gecmis olsun.bide sicak tut demisti fizik tedavici havlu mendilini utuyle ilitip koymustum.doyururkende her iki taraftan yaptim hep iki tarafi hareket ettirdim mamayla besleniodu kizim yalniz benimkide sag gogsumde agliodu hic.aklima gelmemisti bak