rumeysa_Kara24 merhabalar 5 buçuk aylık bebek ek gıda başlamak istiyorum yoğurt felan veriyorum meyve felan ama ilk çorba olarak ve ara öğün olarak ne verebilirim acaba bu ayda olupta veren oldu mu axaba
ElifDefne3535 rumeysa_Kara24 ilk tadımlarla başlıyorsunuz tadımlar bitince çorbaya geçiş yapabilirsiniz
ozlemcyhn rumeysa_Kara24 Meyve çok fazla vermeyin ilk meyveyle tanışmasa daha iyi sonra sebzede zorluk olur tatlıdan sebzeye geçiş yani.yoğurt iyi seçenek sebze çorbası verebilirsiniz başta 2 li sonr 3 lü o şekilde
tombikinannesi rumeysa_Kara24 siz kafa göz dalmışsınız ek gıdaya zaten inşallah alerjisi yoktur çünkü neyden olduğunu bulamazsınız bu gidişle. 3 gün kuralı ile ilerlemeniz gerekirdi önce sebzeler kabak havuç patates sıralamasıyla sonra meyveler ve en son ev yapımı yoğurt ki benimkisi havuçtan sonra kabız oldu ne alakaysa düşün 1 aydır kabız
ozlemcyhn rumeysa_Kara24 Bende başta ek gıdaya başlarken tarif kitabı almayı düşünüyordum baktım kafadan uyduruluyor almadım gerekte yokmuş.örneğin kabak havuç doğrayın biraz su ekleyin kaynamaya başkasına biraz irmik atın blendırdan geçirin birazda zeytinyağ gezdirin yedirmeden bu kadar çoğu tarifler bu şekilde zaten sonra bir bakmışssınız kafanızdan tarifler uydurmuşsunuz
ozlemcyhn aytas Tadım olayı tamamen alerjisi var mı yokmu bunu test etmek amaçlı yapılıyor ben tadımı sadece yumurta yoğurtta yaptım daha alerjen oldukları için.Şuna buna alerjisi olur diye de hiç kafamda düşünmeden direk başladım çok şükür alerji durumu da hiç olmadı.
rumeysa_Kara24 tombikinannesi zaten bende tadım için başladım bir dolu tabak yemedi heralde 1 tatlı kaşığı anca iki gün daha vericem üç gün sonra başka sebzede deniycem o kadarını düşünebiliyorum
tombikinannesi melegininannesi38 havuçtan da baya ümitliydim kabağı hiç sevmedi dedim havucu sever tatlı tatlı ama hain havuç kabız yaptı