zynpkkk Kızlar erkek ikizilerim var 2 ay 20 günlük geceleri uyku sorunu yeni yeni düzelmişti gündüzleri de çok ağlamaları ve uyku Problemi yaşamıyordum dün geceden beri her uyuduğunda 10 dk sonra ağlayarak uyanıyorlar sürekli beslenmek istiyorlar emziremiyorum sütüm yetmiyor mama verince de sürekli gaz yapıyor artık o kadar yorulduk ki kaynanama bıraktık belki biz bakamıyoruz eşimle dinlenelim orda da hiç durmamış aldık geri eve getirdik ağrısı varsa da anlayamıyoruz calpol verdik 1 çay kaşığı acaba büyüme atakları mı bu aylar ve yarın 2. Ay aşıları olucak götürüp götürmemek de kararsızım pazartesi mi götürsem
kimbumadam zynpkkk yazının neresinden tutsam elimde kaldı Bebeklerinizin size ihtiyacı var başkasına değil Mama değiştirin Biberon değiştirin İlk 3 ay totomu yere koymadım ama geçiyor Calpol ne alaka yazık bebeklerinize ya
rukiyegarip35 zynpkkk benim arkadaşımın da ıkızleri var canım onlarda da aynı olmuştu arkadaşım parol içip 5 yada 10 dk sonra bı meme dıgerınde bı meme dıgerınde emzırıyodu ne kadar çıkarsa çıkmasa bıle bekliyorum dıyodu . Bıde süt gelmeyınce eğer aglıyosa mamayı hazır yanında bekletıyomuş onu verıyomuş hemen sende öyle bı dene sütun az olsada memeyı ver bakalım parol agrıları varsa geçirtir
Defnellaa zynpkkk bence de ilaç vermeyin benim bebem hiç susumuyordu gazı vardı kolik bebekti Allah’a şükür atlattık ten teması istiyordu. Süt gelmese de memede kalmak istiyordu siz de öyle deneyin zor ama inş geçicek. Uykusu varsa durmuyor olabilirler çünkü sık sık uyumak istiyorlar uyumakta zorlanıyorlar destek olun. Zeytinyağını çok az ısıtıp sürün vücuduna ve masaj yapın kolay gelsin Allah yardımcınız olsun ikiz zor ya annemden biliyorum
zynpkkk kimbumadam 1. Bebeklerimin bana ihtiyacı olduğunu bilmiyordum çok sağol hatırlattın Mama değiştirmem için bşr sebep lazım bu zamana kadar kusmadılar gayet seviyorlar Ağrısı olabilir anlayamıyorum acı çektirmek yerine son çare bebeklerime verdim Yazının nerden tutacağınıza karar vermemeniniz o kadar normal ki bilinçsiz ve düşünmeden cevap vermişsiniz
seydageven kimbumadam bence bu biraz yorgun bir anne için fazla eleştirel olmuş siz öyle yaptınız diye herkesten aynısı bekleyemezsiniz
Melike_ikra kimbumadam calpol ne alaka derken bebeklere en uygun şurup calpol veya parol tabi ki zor durumda kalmadıkça verilmez ama hanımefendi hergün her saat veriyorum dememiş bir çay kaşığı vermiş. Bundan bi zarar olacağını düşünmüyorum kendimce
zynpkkk Dün eşimle ilk kez birlikte banyo yaptırdık normal de annemler yaptırıyordu üşüttüğümüzü de sanmıyorum çok dikkat ettik kulağına su mu kaçtı her ihtimali düşünüyorum kafayı yicem gündüz 4 den beri uyumadı daha yeni uyudular uykusuzluktan da hıysuzlandılar
kimbumadam zynpkkk mama verince sürekli gaz yapıyor dediniz.. El kadar bebede neyin ağrısı teşhis konmadan kimyasal verilmez daha minicikler her ağladıklarında verirseniz vay hallerine Ateş 38 olmadan vermiyorlar bile
oglumubeklerken zynpkkk Mama değiştirmem için bşr sebep lazım bu zamana kadar kusmadılar gayet seviyorlar Gaz yapıyor diyorsunuz. Her mama her çocuğa uygun olmuyor. Bir mama bebeğinize gaz yapıyorsa diğer seçenekleri deneyip gaz yapmayıp bebeğinizi doyuran mamayi bulabilirsiniz, mama değiştirmek için son derece yeterli bir sebep bence
zynpkkk cnslsfr 1 aydır gece gündüz sıfır uykuyla eşimle mücadele ediyoruz dün biz çok yorulduk bu yorgunlukla çocuklara ne kadar bakabılırız veya ne kadar sağlıklı olur İkiz annesi olmak çok zor ikisi birlikte ağlıyorsa daha zor
cnslsfr cnslsfr he bu arada, ates olmadığı sürece lütfen bebeklere calpol vermeyin.. muhtemelen atak haftası falandır, bebek yani tabii ki uyumadıgı günler olacak. benimki 3 aylık, yeni yeni düzene girdi gaz ve uyku problemleri. sabır sadece🙏
cnslsfr zynpkkk bana tuhaf geldi sadece 2 aylık bebegi baskasına bırakmanız. kaynananız sizde kalsaydı daha mantıklı olurdu. ben çok yorgun olduğum zaman annem bize gelir evde bana destek olur. ama yine de yargılamak istemiyorum ikiz bebek eminim cok cok zordur. insallah zor günleriniz bir an önce geçer
zynpkkk cnslsfr ağlamaktan kıpkırmızı oldular büyük ihtimalle ağrıları vardı verince direk uyudular bu bana o an doğru geldi Kim çocuğuna kimyasal vermek ister durduk yerde
zynpkkk kimbumadam aiz allah aşkına yorum yapmayın olur mu konuyu anlamadığınız gibi yanlış da değerlendirme yapıyorsunuz boşverin siz
berrakhsmnlr Hiç sebepsiz de ağlayabilirler sizi istiyordur rahatlamak için emmek istiyorlardır ne bileyim bir sürü sebep var evet bi süre uyumayınca uyanıklık saati geçince daha huzursuz oluyolar ama bi şekilde yorun oynatın tummy time yaptırın sütünüz yetmiyorsa mamayla destekleyin yeterince doymadıkları içinde ağlayabilirler ilaç vermeyin ateşi yoksa ne alaka calpol cidden kaynananıza bırakma kısmında koptum
Maybe zynpkkk tabiki vericeksiniz çocuğu ağrıdan bağırtıp kimyasal diye inat etcek bir şey yok biz nasıl bir yerimiz ağrıyınca hap içiyoruz aynı şey kasmanıza gerek yok
acemiannegeldi zynpkkk Valla yalvarmana rağmen yardım etmeye gelmiyorsa senin yerinde olsam o bebekleri ona göstermem yanına bile götürmem. Diyecekler ki ona güvenip mi doğurdun torunu sonuçta insanın içi gider kıyamaz onlara ki gelip bakar sever. O yüzden kusura bakma ben de kaynanama bıraktım dediğin yerde koptum. Ne olursa olsun sen anne oldun artık çözüm bulmak senin elinde onları sakinleştirmek senden mahrum etme bebişleri
rukiyegarip35 zynpkkk rıca edrım canım. Aslında çok şey yazacaktım da neyse dedım şuan zor durumdasın sstees altındasın moralin bozuk ağlama larından bıde linçleyip dahada sınır stresı tavan etmek istemedim 😘
Maybe zynpkkk öncelikle Allah bol sabır güç kuvvet versin ikiz üçüz anneliği eminim ki çok zordur muhtemelen ya atak haftası belki de gaz sancısı çekiyorlar yaturmadan önce yattıkları yeri ısıtın öyle koyun sancıyı hafifletir çok yorulmuşsunuz belki bir iki saat de olsa dinlenmek için kayınvalidenize bırakmışsınız afedersiniz ama buna bende biraz koptum keşke inat etmesede sizle kalsa uykularına gelince de her dönem bir şey çıkıyor bir gün uyut bir gün uyumaz bir gün inat ederler malesefki epey büyüyene kadar uykuları düzelmez bence
zynpkkk Maybe bende bırakmak istemedim ki ne kadar ağladım ama bakamadığı yetemediğimi düşündüm tek derdim ağlamasın yeter ki uyusun oldu Size yardımcı olmuş anneleriniz kaynananız o yüzden bazıları için yargılamak çok kolay Bazılarının bu amaçsız yorumları yüzünden daha da üzülüyorum daha da vicdan azabı çekiyorum buraya bu derdimi anlattığıma pişman oldum her çaresiz anne gibi bir derman aradım Size değil bu sözlerim yanlış anlamayın
Maybe zynpkkk unutmayın ki bugünleriniz kalıcı değil hiç yaşanmamış gibi geçiçi olucak büyüdükçe zorlaşıyor diyorlar ama öyle bir şey yok ay geçtikçe kolaylaşıyor uykusuzluk yorgunluk açlık hem bebekler anneleri stresli olunca da huzursuzlanıp uyumazlar umarım tez vakitte rahatlarsınız
zynpkkk Maybe o kadar zor ki insan kahvaltıyı ¾ de yapar mı günde bir öğün beslenir mi inşallah geçicek sağolun güzel mesajlarınız için bu bile sadakadır karşı tarafı rahatlatıyorsunuz yargılamadan anlamaya çalışıyorsunuz 🙏🏼