ecedurucbkc
1 çay bardağı buğday unu
1 çay bardağı yulaf unu ( pirinç unuda tercih edilebilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı bebek irmiği
Yarım çay bardağı ev yapımı yoğurt
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu (şart değil koymakta)
Varsa yarım çay bardağı elma suyu konsatresi (tatlandırması açısından yine şart değil)
Yumuşak bir hamur elde edilip 2 parçaya bölüp hamurları rulo yapınız. Bisküvi büyüklüğünde kesip çatalla üstüne çizik atıp daha önce ısıtılan fırında 170 derecede fansız ayarda 15-20 dk oranında pişiriliyor 😊 internette belki farklı tariflerde mevcuttur benim denediğim bu şekildeydi.
Labne
Sütü cam kaseye alıyorum yoğurt mayalarkenki sıcaklıkla aynı olucak tuzsuz kare süzme peyniri ayrı bir kasede eziyorum üzerine sütten ekleyip pürüzsüz bir hale getiriyorum hazırlanan mayayı yavaş yavaş sütün için katıp karıştırıyorum cam kavanozlara bölüp kapaklarıno kapatıyorum örtü ile kapatıyorum fırını 100 derecede 5 dakika ısıtıp kapatıp kavanozları örtülü şekilde fırının içine koyup 6 saat bekletiyorum süre dolunca kase üzerine süzgeç ve ince tülbenti koyup peynirleride ekleyip sıkıca bağlıyorum 2-3 saat süzüldükten sonra peynir altı suyu çıkıyor onuda alığ buz kalıplarında yada torbalarında dondurabilirsiniz tariflerde kullanım sağlamak için değerli bir su olduğu söyleniyor daha sonra süzülen peyniri cam kavanoza koyup dolabınoza kaldırabilirsiniz 😊