Ecem__ Deryaaaaaderya hic bilmiyorum canim yurumek kas kemik gelisimiyle alakali diye biliyorum..bebegindenmi supheleniyorsun canim..allah korusun
Adenveannesi Deryaaaaaderya ne alaka ki otizm spektrum bozukluğudur. Fiziksel gelişime iyi yada kötü yönde etki etmez
Usnac1995 Deryaaaaaderya yeğenim otizmli, 9 ay gibi bir iki adım atar düşerdi. Yani erken yürüyebilirler hatta denge olarak falan normal çocuklardan kat kat daha iyi yeğenim.
Deryaaaaaderya Ecem__ ilk çocuğum atipik otizm ,,, denk geldiklerinde genelde emeklememe ve geç yürüme hikayeleri var ,,, 2. Oğlum için merak ettim
Deryaaaaaderya Adenveannesi ilk çocuğum atipik otizm ,,, denk geldiklerinde genelde emeklememe ve geç yürüme hikayeleri var ,,, 2. Oğlum için merak ettim Ayrıca otizmde kaba motor ince motor da etkileniyor
Ecem__ Deryaaaaaderya anladim sizde bundadami var diye endiseleniyorsunuz normal olarak biri oyle diye digeride oyle olacak degilki benim ki 1 yasinda yurudu burda hergun birsey okumaktan cocugumu surekli inceliyorum ve inanin yipratici bi buyuselerde saglikli sihhattli rahatlicaz…bu arada benim kizim 9 yasinda oglum 19 aylik..
PelinByrktr Deryaaaaaderya yani bu fiziksel gelişimi etkilemez diyenlerin uzmanlık alanları ne çok merak ettim. Kaba ve ince motor becerileri geriden gelebilir,geç yürüyebilirler denge problemi yaşayabilirler. Kas zayıflığı yaşayabilirler. otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerimizde buna benzer gelişimler sıkıntılar görüyoruz. Ama mutlaka olacak diyemeyiz,fiziksel gelişimi yaşına uygun gelişim gösteren çocuklar da var elbette.
Suhedalm Otizm büyük çoğunlukla bebek ve çocuklarda motor hareketleri engellemez annesi. Hatta benim bir çok otizmli öğrencimin diğer çocuklara göre ince ve motor becerileri daha iyiydi.
ysf52 Suhedalm merhaba bende birşey sorabilir miyim.benim bebeğim de üç ay 2 günlük çok fazla gülmüyor ses çıkarmıyor çok fazla bunlar belirti olabilir mi
endoplazmikretikulumiste Deryaaaaaderya erken yada geç yürüme tamamen kas gücü işe ilgili aktif hareketli bir bebekse çabalıyorsa kasları biraz güçlenmişse yürümeye başlar erken yada geç yürüme (18 aya kadar yolu var) herhangi birşeye delalet deil yanında şüphelendiğiniz başka ek göstergeler yok ise… ama otizm le ilgisi yok
Deryaaaaaderya Ecem__ hiç belirtisi yok çok güleç aslında :) ama kardeşte olunca ihtimaller artıyor ya bilemedim :)
Ecem__ Deryaaaaaderya size guluyorsa korkmayin diger cocugunuzu biliyosunuz hal hareket olarak..birseyi yoktur uzme kendini.valla dun kendi etrafinda döndu yapma dedim duseceksin kahkaha atiyor offf afff kaygili anneleriz
Aloneeee Deryaaaaaderya fiziksel bir durum değildir otizm. Yani otizmde kas hipotonluğu yoktur. Eğer çocuk fiziki konularda geç gelişiyorsa bu çocuk ile alakalı bir durumdur otizm buna sebep değildir
Deryaaaaaderya Ecem__ ilki de gülüyordu ama bu daha çok tabiki ☺️bu daha çok ilgili şükür Hepsi iyi olsun inşallah 🙏