Merhaba, size benim arpacıkla mücadelemi anlatmak istiyorum. 3 aydır tedavi etmeye çalışıyoruz. Benim ikizlerim var. İlk başta oğlumda gözünün iç alt kısmında, alt kirpiklerinin üstünde küçük bir parça sivilce gibi bir şey çıkmıştı. Doktora gittik damla verdi kullandık ve geçti. O doktora gittiğimiz gün kızımın gözünün üstünde arpacık çıktı, düşündümki oğlumda çıkan şeyin aynısı heralde çok belirgin birşey değildi. Aynı damlayı kızıma kullandık geçmedi.(3 Mayıs)
Sonra tekrar çocuk doktoruna gittik baktı etti, genta misin damla ve teramisin krem verdi uyguladık 10-15 gün geçmedi.
Sonra gözün üstü arpacığın içi şişti iltihapladı etrafı kızardı falan. Tekrar bir doktora daha gittik. Agumentin bid antibiyotik şurup verdi yine ayrı bir damla ve kreme devam ettik olmadı, biraz kendi haline bırakmaya karar verdim. 15 gün kendi haline kaldı ama sıcak pansuman çay pamuk vs koymaya çalıştık hep.
Antibiyotiği 5 gün kullanmıştık sıcaktan bozulduğu (Antalyada olmak) için acaba ondan mı olmadı diye sağlık ocağına gittim uzman doktor o da bilir diye düşündüm. O da dediki tekrar 10 gün kullansın şurubu iyi gelir dedi. Biz de on gün de öyle kullandık boş yere antibiyotik şurubu. Bu arada irinleşen gözü patlattım ben kendim steril bir iğne ucu ile güzelce içini boşalttım.
Arpacığa ANTİBİYOTİK ŞURUPta iyi gelmedi arkadaşlar! Siz vermeyin.
Bir süre daha doğal yöntemleri denedik 10-15 gün daha baktık yine geçmiyor daha da artıyor sayısı(3 oldu) bu sefer göz doktoruna götürmeye karar verdik. Göz doktoruna geldik (8 Ağustos) yine bir ayrı göz damlası ve thiocilline krem verdi, bir haftadır kullanıyoruz geçmedi arkadaşlar. YILDIM!
Ekstra yaptığım işler;
- TTO GÖZ temizleme köpüğü aparatlı sabah akşam
- TTO GÖZ temizleme mendili sabah akşam
Ekstra yaptığımız batıl inançlar listesi;
- hocada okutmak
- köpeğe ekmek aldırmak çocuğun üstünden
- amcasının oğluyla evlenenin saçını sürmek
Bir kaç doktor daha gezmemiz gerekiyor sanırım
Ha bir de göz doktoru şey demişti onu denemedik.
Yurtdışında bir antibiyotik olduğunu bulabilirseniz iyi gelir demişti ismi eritsosin şurup tanıdık yok bulamadık deneyemedik.