Pinkgold kubukub Şöyle oğlumda ben 5 aylıkken başladım o da neden herşeyin tadını erkenden bilsin diye başladım 3 gün kuralıyla gittim hep şuan iyikide erken başlamışım diyorum çünkü herseyi yiyor gayet
RRaahimee Doktorunuz ek gıdaya başlamanız gerektiğini söyleyecektir size… her bebeğin gelisim süreci farklıdır doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim
1Kubrarya Bilimsel olarak 180 günü tamamladıklarında hazır kabul ediliyorlar fakat bi önceki gönderide dediği gibi gelişim farklı farklı o yüzden doktorun başlaması daha iyi olacaktır :)
dncfatma Bence o bebeğe göre değişir. Mesela benim bebeğim 5. Ay kontrolüne gittiğimde doktorum başlayabileceğimi söylemişti. Kilosuna,oturma şekline,hareketlerine bakarak… tabiki 5. Ay da 3 gün kuralı ile gittik…
ygmr4705 Oz033603 üç gün boyunca aynı ürünü veriyorsunuz alerjısı var mı diye bakacaksanız ?ilk yoğurtla baslayanılırsınız sabah bir kaşık öğlen ıkı kaşık şeklinde 3 gün boyunca verın kı alerjısı olup olmadığını ogrenın . Daha sonra havuç püresi verebılırsnız
Pinkgold Oz033603 ilk ben havuçla başladım 3 gün kuralıyla ilerledim sonra kabak sonra patates denedim en son yoğurt brokoli
glrsmsnlu YouTube’da doktor Osman Gönülal videosunda bebeğin oturması ve başını tutması gerektiğini söylemişti katı gıda başlamak için
nurftma @Oz033603 Oğlum biraz hastaydı hastalık bitimi başladık ishali vardı o yüzden patatesle başladık. -Patates -Tatlı patates -Bal kabağı -Havuç -Ispanak -Avakado -Yoğurt -Elma, muz, armut, cennet hurması
nurftma @Oz033603 Brokolide vardı ama sanırım alerjisi var ufak kabartmalar oldu bıraktık hemen. İki gıdayı da deneyip eğer sıkıntı olmazsa iki tanesini karıştırıp verebilirsiniz dedi doktor. Bikaç damla soğuk sıkım doğal zeytinyağı damlatıp veriyorum. Buharda haşlama aparatında haşlıyorum.