Elizneva108 18 ayına yeni girmiş olan bebeğim her gece sürekli uyanıyor mama içirip sallamaya devam ediyorum uykuya direniyor 3,4 saat boyunca ayağımda sallıyorum her gece bu durumu nasıl duzeltebiilirim bilgisi olan annelerim yardımcı olurmusunuz 🥰
Gmzcan23 Elizneva108 bende aynı durumdayım hatta post açtım benim gibi olan var mı diye , ⅚ defa uyanıyor sonrada sallanmak istiyor 19 aydır uykusuz sinirleri bozuk bir anneyim 😀
Elizneva108 Gmzcan23 benimki de oyle uyku saatlerini asla aksatmıyorum duzenli bir sekilde ama uykuya direnmesi gece birden uyanıp sabah 6-7 lere kadar uyumaması beni çok geriyor tahammül edemiyorum bazen ve bu durum beni çok uzüyor
Elizneva108 Kimse yokmuu artık çok yoruluyorum uyku uyuyamiyorumm çok gergin ve sinirli oluyorum bütün gün ve bu da bebeğime yansıyor çok üzülüyorum
Gmzcan23 Elizneva108 bende öyleyim maalesef… Annemi çağırıyorum gelmiyor kayınvalidem öyle gelmiyor …eşimle idare etmeye çalışıyoruz
Elizneva108 Gmzcan23 ben eşimden yardım alamiyorum babacı olduğu icin direk görür gormez kiyameti kopariyor yatıramıyorum bu daha zor bi durum arada anneme gidip uyudugumu biliyorum😂
Gmzcan23 Elizneva108 ben anneme gitsemde hep benimle bensiz uyumuyor asla o yüzden yorgunluğum , bana gelseler çocuk alışacak onlara ama maalesef 😒 az önce bile sinirlerim bozuldu ağladım hıçkıra hıçkıra
Elizneva108 Gmzcan23 bende kimseden destek almadığım için cok yoruluyorum ve çok sinirli oluyorum normalde asla kolay kolay sinirlenen bi insan değildim ama bu uyku sorunu psikolojimi bozdu bazen dayanamayıp bağırdığım kızdığım günler oldu onunda psikolojisini bozucam diye korkuyorum yaklaşık 2 aydır bu şekildeyiz çözümü yokmuu acabaa 😂
Sonaylauykuu Gün içindeki uykulara bakmak gerekir. Ayına uygun mu Gece uyanmalari alışkanlık olmaya baslamistir. Çünkü o aydaki bir bebek acikmiyordur o saatte Ve önemli olanı ise destekli uykuyu bırakma vakti gelmis olabilir
Elizneva108 Sonaylauykuu akşam saat 9.30 yada 10 da uyutuyorum 1 saatte anca daliyor uykuya sabahta çoğunlukla 9.40 yada 10 da kalkıyor gündüz uykusuda 1.30 yada en gec 2 de yatırıyorum 1 buçuk saat uyuyor sonra birdaha aksama kadar uyutmuyorum saatlerim ayına göre uygun mu değil mi bilmiyorum destekli uykuyu bırakmayıda denedim ama başarılı olamadık maalesef sallanmadan uyumuyor 🥺
Sonaylauykuu Elizneva108 kabataslak cevaplamam gerekirse bebeğiniz gün içinde fazla uyuyor. Bu açığı geç yatarak kapatmaya çalışıyor bu da yorgunluğa yani Kortizol hormonu salgılanmasına neden olur ki bu da gece uyanmalarinin ana sebeplerinden birisidir. En geç 8 de uyansın 12 gibi uyusun ve uyku Max 2 saat sürsün 8 gibi de uyusun rutinleri ihmal etmeyin tabiki. Bir düzen oturttuktan sonra desteksiz uykuya geçebilirsiniz. Daha kolay olur yani. O da ayakta sallaniyorsa salla dur olabilir.