cansuuk Kızlar her akşam ne pişireyim diye düşünüyorum gaz yapmayan aynı şeyleri yapıp duruyorum sizler neler yapıyorsunuz 🫶
Xcbaby cansuuk sizin gaziniz bebeğe gecmez istediginizi yiyin ben yiyorum. Sute gaz gecmesi diye birsey yokmus kandirilmisiz 😅
kiz23 cansuuk tavuk sote, et sote, pirinç pilavı, mantı, makarna, yayla çorbası, tavuk çorbası karnıyarık, balık, bunlar gaz yapmıyor genelde
happysole cansuuk yediklerinizin içine bir tutam kimyon atarsanız gaz yapmıyor diyetisyenim önermişti. Ben her şeyi yiyorum hiç dikkat etmedim bende gaz oluyor ama bebeğime hiç geçmedi o yüzden uğraşmadım kimyonla falan 😅
dlkuznnn cansuuk ben yemek yaptığımda içine Kimyon ilave ediyordum bide aktarda karısık bitki hazırlatıp kaynatıp içiyordum. Isırgan otu, çemen otu,kimyon tohumu karısımı hem süt yapıyor hemde gaz gideriyor. Hamileyken öğrenmiştim doğum sonrası cok işime yaradı. Hergün içmek mide bulandırıyor ama iyi geldiği için tüketiyordum.
FadiXx Xcbaby bence doğru sarımsaklı yoğurt yediğim gün bebeğim sabaha kadar kıvrandı. Annenin gazı geçmez ama besin bebeğin karnında parçalanırken gaz oluştur diye okumuştum bir doktorun yazısında
kiz23 Xcbaby hiçte öyle değil. Bariz etki ediyor bazı şeyler lütfen yanlış bilgi vermeyin. Ha sizde etmemiştir o ayrı zaten her yiyecekte her bebeğe gaz yapmaz bazı bebekler gazlı oluyor malesef
416767 Xcbaby gaz gecmemesi diye bisey yok mercimek yedigim gun cocuk sabaha kadar ağladı ve kakasini yapamadı bugünde kola ictm cocuk yine aynı surekli kivraniyor normaldede agliyor ama bu şekilde degil yani
Xcbaby Ssude ben baslarda cok dikkat ettim gazi vardi sonra bu bilgiyi öğrendim herseyi yedim gazi yine ayni bi degisim olmadi yani hem kanitlanmis bilimsel bir dayanagi yok bu gaz gecme olayinin si bilirsiniz tabi yine. Ayrica gaz yapiyor diye yemedigimiz cogu şey aslinda cok faydali Mesela yesil mercimek cok faydali sütünüzün kaitesini arttırır ama gaz yapacak diye yemiyor cogu anne bu da ayri bi tezat…
Xcbaby FadiXx ben de bircok doktor ve diyestiyen dinledim bilimsel bir dayanagi olmadigini söylediler kendim de bi fark gormedim yediğim ve yemediğim zamanlar da
cansuuk Xcbaby ben geçen hafta doktora sordum öyle bişey yok bebeğin bağırsağı tamamen anne bağırsağının florasına bağlı dedi
Xcbaby kiz23 tamam da gazli olan siz dikkat edince gazi geciyor mu gecmiyor yine gazli yine gazli ben uydurmuyorum doktorlar diyetisyenler böyle diyor yanlış bilgi degil yani siz istediginze inanirsiniz ozgursunuz
kiz23 Xcbaby gazlı yiyecek tukett8ginde çocuk bariz ağlamalar kasılmalar oluyor. Bende gaz yokken.bunlarda denenmiş şeyler hersey doktorların dediği gibi olmuyor malesef. Limon yediğimde çocuk hastanelik oldu gazdan lavman yaptılar mercimek yediğim gün sabahı zor ettik. Yemediğimiz zamanlarda illaki gazlı ise bebek gazı oluyor ağlıyor tabiki ama bu şekilde perişan olmuyor en azından
kiz23 Xcbaby teşekkür ederiz her bebekte olmuyor bazısının hiç gazı olmuyor ablamla aynı doyurduk o Kuru fasulye yiyordu yani bebekten bebege değişiyor
kiz23 cansuuk bende döndüm durdum valla 6 ay gaz yapan hicbirsey yemedim sonra yavaş yavaş başladım gazı azaldı tabi. Lahmacun pizza pide hamburger bunlarda Fast food yediklerimdi gaz yapmadı bende tabi sağlıksiz oluyor ama genelde evde yapıyordum hamur işi yapcak bisey yok değişiklik olur arada.