Ejderhahavva Merhaba hayırlı geceler hanımlar 15 aylık bir oğlum var ve tuvalet alışkanlığına başlamak istiyorum en azından bi süre boşta olsa wc götürüp teşvik vs işte ...sizce lazimlik mı almalıyım yoksa klozet kapağı mı mantıklı
MiracAlpinveUmutunAnnesi Ejderhahavva benim ki 23 aylik klozet kapagı aldim oturmadı cok korktu bebeklerin tuvalet aliskanligi kazanmasi 30 ile 33 aylık arasindaymıs yavas yavas basladim bende mesela oglum çisini nrreye yapıcaksın diye sordugumda tuvaleti gosteriyo ama yapmıyo😂 demekki zamani var dedim bıraktım bende ara ara söylüyorum gosteriyorum
Aalminarass Ejderhahavva kızıma 13 aylık ken başladım ama malesef hiç birini kullanmadı kendim tutuyorum alaturka ya
Roza_saryaa21 Ejderhahavva ben ilk olarak lazımlık aldım alışması için sonra tuvalet kapağı aldım ilk başlarda tuvalete oturduğunda kakasını yapamıyordu lazımlığı istiyordu ayakları yere değdiği için kendini daha rahat hissediyordu kaka yaparken sonra bir iki defa tuvalette yapınca alıştı ama lazımlık ilk alıştırmada şart gibi yinede siz bilirsiniz.
Happy_oyku Bende Şuracıkta bekleyeyim. Kızım 18 aylık olacak bende ufaktan teşvik tanıma aşamasındayım :)
Ejderhahavva MiracAlpinveUmutunAnnesi ya şöyle illaki belli bir aydan snra daha sık teşvik etmek lazım ama benim oğlum um ıkındıgi anda koştur koştur wc götürüyorum hemen pijama bezini çıkarıyorum yap yap yap kakani diyorum zaten yapma aşamasında olduğu için yapıyor ama ben bunu rutin halinde arada wc götürüp teşvikleri artırmak istiyorum klozet kapağı olsa rahat ederin diye düşünüyorum ...yani lazimlik temizlemek yerine 🤔o yüzden hangisi daha mantıklı diye düşünüyor hangisini alacağıma karar veremedim
Ejderhahavva Aalminarass bende kendim tutuyorum da kasları ağrır diye fazla tutamıyorum benimde kol ve belim ağrıyor tutana kadar
Aalminarass Ejderhahavva benimde ağrıyor ama işte sevmedi onları bende mecbur kakasını beze asla yapmıyor geldiği zaman evde deli gibi koşuyor ozaman anlıyorum geceleri de yatırmadan önce gene tutuyorum tabi
Aalminarass Ejderhahavva insallah bende tekrar dan deneyeceğim birde 5 aylık oğlum var oda Artık yalnız kalmak istemiyor çığlık çığlığa oluyor biz cıkana kadar 🤭
Ejderhahavva Q Aalminarass 😂oda pusetine koy kapıda beklesin görmüş olur belki kendi öğrenir dermişim 😂😂
Aalminarass Ejderhahavva cinsiyetler aynı olsaydı yapardım 😀 ama altlarını bile ayrı odalar da değiştiriyorum